D-Link extinde iniţiativa tehnologiei ecologice cu noua generaţie de switch-uri

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 februarie 2009

Switch-urile multi-port asigură acum un consum de energie cu până la 73% mai mic, fără a afecta performanţele operaţionale

Cele mai bune switch-uri Green de la D-Link au devenit şi mai performante. Furnizorul de soluţii complete pentru reţele destinate consumatorilor individuali şi companiilor, prima companie care a introdus tehnologii ecologice în domeniul reţelelor de computere, şi-a consolidat astăzi rolul de lider în dezvoltarea de produse şi iniţiative cu consum redus de energie.

D-Link lansează pe piaţă a doua generaţie de D-Link 5-Port Gigabit Desktop Switch (DGS-1005D), care oferă un consum de energie cu până la 73% mai mic, fără a sacrifica performanţa reţelei. Disponibil la ora actuală, DGS-1005D este unul dintre cele patru switch-uri gigabit ecologice fără management, destinate utilizatorilor din micile birouri sau de acasă, pentru a oferi posibilităţi îmbunătăţite de reducere a consumului de energie.

Următoarea generaţie de switch-uri gigabit fără management de la D-Link, cu 8 porturi (DGS-1008D), 16 porturi (DGS-1016D) şi 24 porturi (DGS-1024D), va fi introdusă în cursul acestui an şi va prezenta de asemenea caracteristici îmbunătăţite de reducere a consumului de energie.

Produsele din a doua generaţie a seriei D-Link DGS-1000D de switch-uri desktop multi-port fac parte dintr-o iniţiativă tehnologică premiată, derulată la nivelul întregii companii, D-Link Green - care include procese de producţie responsabile faţă de mediu, ambalaje ecologice, dispozitive optimizate pentru certificatul ENERGY STAR şi furnizarea de programe pentru educarea consumatorului şi reciclarea produselor.

"Obiectivul nostru este să ne menţinem poziţia de lider în industrie, ca pionier în domeniul tehnologiei pentru reţele Green, adăugând produselor noastre şi mai multe caracteristici pentru reducerea consumului de energie, fără a sacrifica performanţa," a declarat Tony Tsao, Preşedinte şi CEO al D-Link Corporation.

"Intenţionăm să continuăm cu acelaşi entuziasm aceste succese pe care le-am obţinut cu prima noastră generaţie de produse Green, căutând în acelaşi timp noi modalităţi de a proteja mediul şi de a ne ajuta clienţii să aibă de câştigat folosind aceste produse", afimă Bogdan Mihalcea, Country Sales Manager D-Link România.

Switch-ul desktop DGS-1005D Green

Când dispozitivele sunt conectate şi ulterior oprite, switch-ul desktop D-Link Green DGS-1005D poate reduce consumul de energie cu până la 73% faţă de switch-urile convenţionale, care nu fac parte din gama Green D-Link.

Aceleaşi dispozitive, dacă sunt utilizate timp de 10 ore şi apoi sunt oprite 14 ore dintr-un interval de 24 de ore, când se conectează prin cabluri Ethernet prezintă o reducere 66% a consumului de energie.*

Tehnologia Green de la D-Link conservă energia, recunoaşte dacă un port este activ sau inactiv şi ajustează alimentarea cu energie în mod corespunzător, aducând astfel certe beneficii utilizatorilor din micile birouri sau de acasă, care nu îşi folosesc tot timpul computerele sau toate porturile switch-urilor. De asemenea, această tehnologie poate să modifice consumul de energie în funcţie de lungimea cablului folosit, conservând energia atât pentru utilizator cât şi pentru mediu, fără a afecta în vreun fel performanţa.

Energie economisită când link-urile nu sunt utilizate (în modul "idle")

Chiar şi atunci când un computer este închis, switch-urile rămân adesea active şi continuă să consume cantităţi considerabile de energie. Cu ajutorul tehnologiei D-Link Green, noile switch-uri pot să detecteze când un computer este închis şi să reacţioneze în consecinţă, diminuând consumul de energie până la modul "standby" şi deci reducând consumul de energie pentru acel port.

Optimizarea consumului de energie pe baza detectării dinamice a lungimii cablului

|n mod normal, switch-urile alimentează la nivel maxim cablurile, indiferent de lungimea acestora. Cu ajutorul tehnologiei Green de la D-Link, însă, switch-urile pot să analizeze lungimea cablurilor şi să ajusteze consumul de energie în mod corespunzător. În condiţiile în care lungimea de cablu utilizată de consumatorii din micile birouri sau locuinţe este de cele mai multe ori sub 20 metri, consumul de energie poate fi redus substanţial.

Încorporarea Tehnologiei D-Link Green în aceste switch-uri din seria DGS-1000D reafirmă decizia fermă a D-Link de a proteja mediul, situându-se în poziţia de lider al dezvoltării de produse ecologice, în conformitate cu directivele RoHS (Restriction of Hazardous Substances) şi WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment). Directiva RoHS restricţionează utilizarea anumitor materiale cu grad crescut de risc pentru fabricarea produselor electrice şi electronice, iar WEEE aplică standardele necesare pentru utilizatori, când doresc să renunţe la aceste produse şi să le recicleze.

Decizia D-Link de a realiza produse cu un consum mai eficient de energie este apreciată de importanţi observatori ai industriei, cum ar fi PC Magazine şi Laptop Magazine, care recent au numit iniţiativa D-Link Green cea mai inovatoare pentru anul 2008.

Sărbătorind 23 de ani de "reţele construite pentru oameni", D-Link a evoluat, devenind un designer, developer şi producător mondial de produse pentru reţele, aplicaţii cu lăţime mare de bandă, electronice digitale şi comunicare de voce şi date, cu o valoare de un miliard de dolari. 21% din toate switching port-urile LAN, la nivel mondial, sunt fabricate de D-Link, iar acest procent este depăşit doar de Cisco. Soluţiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinţa digitală, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi marile companii. D-Link a fost recent inclusă în "Info Tech 100" realizat de BusinessWeek Magazine, o listă cu cele mai bune companii de IT.

În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul său central fiind la Londra. Regiunea reprezintă un element strategic de maximă importanţă pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb