DACIAN CIOLOŞ: "Nu cred că e o soluţie să vorbim despre suspendarea preşedintelui"

G.B
Politică / 11 septembrie 2021

Dacian Cioloş

Dacian Cioloş

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a spus ieri că suspendarea preşedintelui nu ar fi o soluţie pentru rezolvarea actualei crize politice. El a făcut precizări în legătură cu unele declaraţii făcute la o reuniune USR PLUS de la Cluj, care au fost interpretate în spaţiul public ca fiind o opinie în favoarea suspendării şefului statului, potrivit Digi24.

"Ca să fie clar: a fost o întrebare venită de la colegi din partid. Am avut mai multe întrebări puse de colegi, care au fost votate de către colegi şi în ordinea susţinerii întrebărilor, noi am răspuns la ele. Deci, a fost o întrebare la care eu am răspuns că nu cred că e o soluţie să vorbim de suspendarea preşedintelui, că nu e o soluţie suspendarea preşedintelui, asta am spus, luaţi vă rog înregistrarea, nu cred că e cineva serios care să fi înţeles altceva. Deci, nu e o soluţie suspendarea preşedintelui, am spus doar că preşedintele, prin Constituţie, are diferite pârghii", a declarat Dacian Cioloş, răspunzând unei solicitări din partea presei de a clarifica acest aspect.

"Nu ştiu cât de mult ne putem baza pe preşedintele Iohannis în rezolvarea acestei crize, dar dânsul, dacă vrea să contribuie, are instrumentele pe care să le folosească. Cred că contează cel mai mult ceea ce vrem noi, USR PLUS, ce mesaje vrem să transmitem şi prin deciziile pe care le vom lua în următoarele săptămâni şi în următoarele luni ne vom stabili şi o traiectorie până în 2024 şi cred că asta trebuie să vizăm", a declarat Dacian Cioloş la o dezbatere la Cluj între cei trei candidaţi la preşedinţia USR PLUS.

"Preşedintele României şi prin Constituţie ar trebui să joace un rol de moderator, să aducă la aceeaşi masă membrii coaliţiei, în cazul de faţă, şi mă aştept ca preşedintele să joace acest rol. Eu nu sunt adeptul unei abordări agresive, violente. Au mai fost cazuri în care preşedinţi ai României au fost suspendaţi şi ştim unde s-a ajuns. Nu am impresia că s-a rezolvat vreo problemă în felul acesta, ci mai mult s-au creat alte probleme. Eu sper ca preşedintele să-şi asume tot mai mult acest rol, lucru care nu s-a întâmplat neapărat în ultima perioadă, mai mult, USR PLUS a fost tras de urechi, dar preşedintele poate să aleagă dacă vrea să joace un rol activ în soluţionarea acestei crize sau nu vrea să-l joace. Eu personal nu cred că o suspendare - oricum o suspendare nu depinde de USR PLUS - dar, în general, nu cred că o suspendare l-ar face pe preşedinte mai activ", a afirmat Cioloş, în cadrul dezbaterii cu contracandidaţii săi la preşedinţia partidului, relatează Agerpres.

Declaraţia a fost interpretată în spaţiul public ca fiind o ameninţare cu suspendarea la adresa şefului statului şi din această cauză, ulterior, Dacian Cioloş a fost rugat de jurnalişti să-şi clarifice punctul de vedere.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce ar fi bune ar fi alegeri anticipate insa toti fug că de tămâie.

    si sa l alegem pe Ciolacu?

    in Romania gradul de nebunie si absurd a ajuns la asemenea cote , incat soarta oamenilor este hotarata de indivizi dubiosi precum acest ciolos . a dovedit cu varf si indesat ca ar fi trebuit sa stea la puscarie pe ani grei nu in politica . a dovedit ca este un tradator gretos in favoarea frantei cat a fost comisar sau premier zero intr-un guvern zero , si totusi el vorbeste de solutii , iar altii si mai , ca ar trebui sa fie si mai sus . chiar nu pricep nimic ce se intampla !

    1. A gig pile of shit!!!

    Nu avem nevoie de alegeri pentru ca România nu mai este condusa din interior. România este condusa de forte externe iar conducătorii noștri sunt marionete. Asa ca ar trebui sa desființa partidele astea corupte și hoațe care sug sângele poporului de 30 de ani.

    SĂCUREA SUSPENDĂRII SĂ STEA DEASUPRA CAPULUI LA TOȚI !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb