Daea: "Sprijinul de un leu pe kilogramul de lână va continua şi anul viitor"

Andrei Stan
Companii #Agricultură / 1 decembrie 2017

Daea: "Sprijinul de un leu pe kilogramul de lână va continua şi anul viitor"

Sprijinul de un leu pe kilogramul de lână va fi acordat şi anul viitor, astfel încât să nu mai fie lăsat niciun fir de lână pe mărăcini sau ca să i se dea foc, a declarat ieri, la Alba Iulia, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Petre Daea, citat de Agerpres, a afirmat: "În România, din calculele noastre rezultă peste 336.000 de tone de lână care, până anul acesta, ştiţi foarte bine fie că era abandonată, fie că i se dădea foc. Într-un cuvânt, era pur şi simplu în voia sorţii, pentru că cei care cresc ovine nu aveau interesul, neavând unde să valorifice".

Ministrul a adăugat că lipsa de câştig îi determina pe oieri să abandoneze acest produs, pe care el l-a catalogat drept extraordinar.

Daea a menţionat: "De anul acesta am instituit prin hotărâre de guvern un sprijin de un leu pe kilogramul de lână, în condiţiile în care această lână se valorifică. Am purces la înscrierea celor care cresc ovine şi au cantităţi de lână spre valorificare. Am ajuns la un număr de 32.000 de persoane, deci 32.000 de crescători de ovine din ţară s-au înscris în acest program. Sunt realizate patru centre de valorificare a lânii".

Oficialul a apreciat că la început se va câştiga puţin, deoarece nu există încă o desfacere, nici o valorificare superioară a acestui produs, dar cu timpul este convins că lucrurile se vor schimba.

Ministrul Agriculturii a conchis: "Acest sprijin de un leu pe kilogramul de lână va continua şi anul viitor astfel încât să nu lăsăm nici un fir de lână pe mărăcini sau să i se dea foc. Să îl aducem acolo unde valoarea lui poate fi ridicată prin folosire superioară, înţelegând că avem şi posibilitatea, având în vedere resursa, dar avem şi mintea necesară şi forţa de muncă pe care vrem să o folosim legând astfel interesul local de acest produs minunat".

Petre Daea a fost prezent ieri la Alba Iulia, pentru a fi alături de Campania naţională de informare şi promovare "Alege oaia!", eveniment ce se va desfăşura, inclusiv astăzi, în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb