Daimler: "Nu avem semne de preluare ostilă din partea acţionarului majoritar"

Internaţional / 26 aprilie 2018

Daimler: "Nu avem semne de preluare ostilă din partea acţionarului majoritar"

Şeful Daimler AG a declarat, ieri, că nu există indicii că cel mai mare acţionar, miliardarul Li Shufu, intenţionează o preluare ostilă, după ce a achiziţionat anul acesta o participaţie de nouă miliarde de dolari în grupul auto german, transmite Reuters, conform Agerpres.

Dieter Zetsche, directorul general al Daimler, a explicat că Li, preşedintele grupului auto chinez Geely, i-a dat asigurări că nu intenţionează să-şi majoreze participaţia dincolo de nivelul actual de aproape 10%, anunţat în februarie.

În Germania, achiziţia a sporit temerile că cele mai valoroase active ale ţării ajung în mâinile chinezilor. Unul dintre motivele de îngrijorare ale autorităţilor germane este că Li Shufu, fondatorul şi proprietarul Geely, a putut să acumuleze o participaţie de 9,7% din acţiunile Daimler, proprietarul mărcii Mercedes-Benz, fără a fi obligat să dezvăluie informaţii cu privire la acţiunile pe care le deţine.

Potrivit prevederilor actuale, investitorii trebuie să anunţe organismele de reglementare când pachetele lor de acţiuni depăşesc pragurile de 3% şi 5% din drepturile de vot. Însă, aceste reguli nu se aplică la toate tipurile de instrumente financiare. Potrivit unor surse citate de Reuters, Geely a colaborat cu grupul bancar american Bank of America Merrill Lynch pentru a acumula acţiuni la Daimler prin produse derivate, ocolind astfel prevederile privind dezvăluirea de informaţii.

Dieter Zetsche a adăugat că nu au existat discuţii în legătură cu eventualele garanţii oferite de Li că nu-şi va majora participaţia de 9,7% la Daimler. Prezent la o masă rotundă înaintea Salonului auto care se desfăşoară la Beijing în perioada 27 aprilie - 4 mai, Zetsche a declarat că Daimler nu ia în considerare în acest moment extinderea cooperării cu Li sau cu firma lui, Geely.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb