Dan Adamescu, propus preşedinte Astra

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 septembrie 2015

Dan Adamescu, propus preşedinte Astra

Acţionarii Astra Asigurări (ATRA) au fost convocaţi, pe 19 octombrie, să decidă numirea lui Dan Adamescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere (CS) pentru o perioadă de patru ani, precum şi revocarea lui Ion Niţu din funcţia de vicepreşedinte, conform convocatorului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Mandatul lui Dan Adamescu expirase pe 29 noiembrie 2014, moment la care compania se afla în administrare specială.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a depus săptămâna trecută, la Tribunalul Bucureşti, cererea pentru deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurări, căreia ASF i-a retras autorizaţia de funcţionare la finele lunii august, după ce planul de redresare financiară a companiei a eşuat, potrivit Mediafax.

Acţiunea ASF a avut loc la numai o zi după ce Astra şi acţionarii sai, The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider, au deschis o acţiune proprie la Curtea de Apel Bucureşti cerând anularea deciziei ASF prin care autoritatea a hotărât închiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială, stabilirea stării de insolvenţă, declanşarea procedurii de faliment şi retragerea autorizaţiei de funcţionare Astra.

The Nova Group Investments România deţine o participaţie de 72,71% la Astra, iar Epsilon Estate Provider - 26,27%. Cele două companii sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Consiliul ASF a decis la finele lunii august să ceară instanţei intrarea în faliment a Astra Asigurări, după ce compania, aflată în administrare specială, nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital, despăgubirile urmând să fie acordate de Fondul de Garantare.

Compania de asigurări s-a aflat în proces de redresare financiară începând din februarie 2014, având că administrator special firma KPMG Advisory.

Astra Asigurări are 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a declarat recent că există bani pentru plata despăgubirilor la Astra şi că situaţia Astra nu este mai rea în prezent din acest punct de vedere, existând reclamaţii şi înainte pentru plata despăgubirilor.

Chiar cu o zi înainte ca ASF să decidă intrarea Astra în faliment, avocaţii TNG Nova Investments BV (TNGBV), companie olandeză, care deţine indirect 99,7% din societatea românească de asigurări, au avertizat Autoritatea că se vor adresa unei curţi internaţionale de arbitraj.

Avocaţii de la Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr atrag atenţia, într-o scrisoare către ASF, că acţiunile Autorităţii, în cazul Astra, sunt neconcordante cu Acordul privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor între Guvernul României şi Guvernul Regatului Ţărilor de Jos, din 19 aprilie 1994.

Asociaţia asigurătorilor din Ungaria primeşte cererile de despăgubire pentru poliţele Astra

Asociaţia Ungară a Asigurătorilor a anunţat, miercuri, că va primi cereri de despăgubire din partea persoanelor cu asigurare auto obligatorie emisă în Ungaria de către compania românească de asigurări Astra, potrivit agenţiei de ştiri MTI, anunţă Mediafax.

Asociaţia asigurătorilor va accepta cereri pentru daunele produse după data de 17 august şi care nu au fost deja transmise către Astra.

Divizia din Ungaria a Astra a înregistrat venituri din prime de 2,8 miliarde forinţi (9 milioane euro) în prima jumătate a anului, echivalentul unei cote de piaţă de 0,62%. Veniturile din prime pe segmentul asigurărilor auto obligatorii s-au situat la 2,2 miliarde forinţi (7,1 milioane euro).

Potrivit unui ghid publicat la începutul lunii septembrie de FGA, asiguraţii Astra din Germania, Slovacia şi Ungaria care vor să denunţe asigurarea sau cei care sunt păgubiţi de un posesor de poliţă Astra trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraţilor.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. mor de ras! asta traieste in lumea lui de schiop - el crede ca e in continuare regele asiguratorilor, creatorul perlei :)) vai de capul lui saracul puscarias!

    asta e ala pe care ni l aratau la televizor ca fiind cel mai mare hot din romania?

    1. A obtinut si permisie din parnaie pentru un tratament la Viena. Acum e apt de leadership. Deci, sa curga niste contracte cu statul. Statul cu banii, oamenii de afaceri cu politele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb