Liderul USR Dan Barna precizează că Guvernul taie, prin rectificarea bugetară adoptată luni, un miliard de lei de la educaţie şi spune că educaţia a fost şi este subfinanţată nu dintr-o greşeală, ci printr-o politică intenţionată, pentru că oamenii mai puţin educaţi sunt vulnerabili electoral, sunt masa de manevră a PSD.
"Rectificarea bugetară a Vioricăi Dăncilă loveşte într-un domeniu vulnerabil din România: educaţia. Premierul a anunţat, astăzi în şedinţa de Guvern, că taie 1 miliard de lei în total, iar programul "Merg la şcoală" a fost eliminat complet. Este vorba despre tichetele pe care le-ar fi obţinut elevii din ciclurile primar, gimnazial, liceal şi profesional pentru cumpărarea rechizitelor necesare. Cine are de suferit în urma deciziei premierului? Peste 2 milioane de elevi", precizează Barna pe pagina sa de Facebook.
El susţine că "educaţia a fost şi este subfinanţată ani de zile nu dintr-o greşeală, ci printr-o politică intenţionată, pentru că oamenii mai puţin educaţi sunt vulnerabili electoral, sunt masa de manevră a PSD de zeci de ani de zile".
Dan Barna subliniază că România nu are altă şansă decât investiţia în educaţie.
"O societate sănătoasă, cu cetăţeni egali şi liberi se construieşte, înainte de toate, prin accesul la educaţie al cetăţenilor. Iar România este departe de acest ideal cu PSD la guvernare şi impostorii lor analfabeţi funcţional în funcţii publice. Rezultatul guvernării vechii clase politice se vede peste tot în jurul nostru prin migraţia masivă a românilor. Probabil majoritatea dintre noi avem prieteni, membri ai familiei sau cunoştinţe care pleacă din ţară pentru că nu mai au încredere că se pot dezvolta într-o ţară condusă de incompetenţi şi condamnaţi penal. În viitoarea guvernare USR PLUS reforma şi investiţia în educaţie vor ocupa un loc primordial", mai afirmă liderul USR.
Prima rectificare bugetară pe 2019 este una pozitivă, iar depăşirea ţintei asumate de deficit bugetar nu este un pericol şi sunt asigurate fonduri pentru pensii şi salarii, a spus, luni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după ce Executivul a adoptat rectificarea bugetară în şedinţa de Guvern.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2019, 09:06)
Mai corect ar fi: "Educatia a fost si ... nu mai este".
Este drept ca in randul clasei politice de la noi ea nu a fost vreodata, dar in societate a existat candva.
Tinerii nu mai sunt interesati de educatie intrucat au observat (ca si restul populatiei) ca pe plaiurile noastre se traieste muult mai bine furand, excrocand, traficand sau lucrand pe functii de conducere la stat (unde o diploma cumparata si un politician in spate sunt de ajuns).
2. om
(mesaj trimis de om în data de 13.08.2019, 11:24)
are dreptate domnul Acord, educatia nu prea mai exista. Este o criza generalizata inceputa cu reformele idioate ale super centenarului Sora, cu manualele alternative (Stefan cel Mare era afemeiat si Andreea Esca este in istoria noastra). Universitati peste universitati, profesori facuti peste noapte, doctori si iar doctori, mai ales daca l-au avut drept conducator pe Oprea. Si tot asa. Nu finantarea este singura problema. Lipsa de viziune a intregii societati, sforariile si coruptia, aia despre care urla papagalul numit Barna, om fara meserie. Nu mai exista decat putini profesionisti. Si administratia, justituia si politia impre8na cu "serviciiili" sunt corrupte si incompetente. Am auzit deunazi ca maretzul Boc Boc are un battalion de politisti locali. Pe vremea lui Niculae politia rutiera a capitalei era un battalion. Condus de un maior. Acum MI colcaie de chestori si chestori sefi. O ultima intrebare: cate universitati fiinteaza la Caracal ?