Dan Nistor este noul General Manager al Nordic Group

G.U.
Companii / 3 februarie 2022

Dan Nistor este noul General Manager al Nordic Group

Nordic Group, una dintre cele mai mari companii româneşti în domeniul distribuţiei de produse alimentare premium în Retail, HoReCa şi Cofetării, a decis numirea lui Dan Nistor în funcţia de General Manager începând cu luna februarie, cu obiectivul de a consolida dezvoltarea accelerată din ultimii ani şi a asigura resursele pentru viitoarele proiecte, se arată într-un comunicat de presă. Ciprian Moldoveanu, care a condus grupul Nordic în ultimii 5 ani, va asigura în continuare coordonarea strategică a Grupului, dar mai ales dezvoltarea de noi direcţii de business.

Cu o experienţă internaţională de peste 20 de ani în companii importante, printre care şi Coca Cola, Dan Nistor este specializat în dezvoltarea de noi afaceri şi dezvoltarea relaţiilor cu clienţii existenţi, în restructurarea unităţilor de business, planificare strategică, implementarea strategiilor de schimbare, construirea unor branduri de succes şi crearea unor echipe interdisciplinare eficiente. Acesta a absolvit Institutul Politehnic din Timişoara, urmând cursuri de specializare în cadrul unor şcoli de prestigiu, cum ar fi International Institute for Management Development (IMD) şi Harvard Business School.

"Invitaţia lui Ciprian de a mă alătura echipei şi de a prelua responsabilitatea postului de General Manager al Nordic Group este o provocare diferită faţă de cele cu care m-am întâlnit până acum, ceea ce o face să fie şi mai interesantă. Aşadar, am răspuns afirmativ iniţiativei, aducând cu mine experienţele şi cunoştinţele adunate şi dezvoltate de-a lungul celor 23 ani de activitate pe diferite pieţe din Europa, Africa şi Asia, cu încrederea că am găsit la Nordic toate ingredientele necesare pentru a atinge împreună succesul pe care ni-l propunem. Mă voi concentra pe înţelegerea nevoilor clienţilor noştri şi pe consolidarea parteneriatelor cu furnizorii. Dincolo de cifre, Nordic Group, este şi va continua să fie definit prin Responsabilitate, Integritate, Inovaţie, Adaptabilitate şi Optimism", a declarat Dan Nistor, General Manager Nordic Group.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, Nordic Group a restructurat portofoliul de furnizori, a dezvoltat parteneriatele existente şi a încheiat unele noi. În acelaşi timp, Grupul a făcut noi achiziţii, deschizând magazine fizice şi online, dar şi Nordic Restaurants, creând astfel noi branduri. Planurile de viitor ale companiei vizează dezvoltări accelerate ale capacităţilor logistice, intrarea în noi pieţe din regiune şi nu numai, dar şi lansarea de aplicaţii digitale care să permită accesarea unor noi segmente de clienţi sau dezvoltarea altor sectoare.

"Cu toate că putem bifa numeroase reuşite în sfera de business, cea mai mare realizare din ultima perioadă a fost şi este cu siguranţă faptul că întreaga echipă a trecut cu bine prin încercările acestei pandemii şi Nordic Group a rămas în continuare o companie solidă şi dinamică pe piaţa din România. În cei cinci ani în care am ocupat funcţia de General Manager al Nordic Group, compania a parcurs multiple etape, care ne-au transformat fundamental, fiind ghidaţi de două direcţii strategice: evoluţie şi sustenabilitate. Dezvoltările accelerate prin care a trecut compania au adus şi un plus de complexitate Grupului. Pentru a ne asigura că vom gestiona cu succes dezvoltarea companiei, pentru a aduce atât un plus semnificativ de eficienţă şi structură, dar şi pentru a avea resursele necesare pentru viitoarele proiecte ale Nordic Group, am decis să aducem la conducere un om cu o vastă experienţă şi expertiză. Astfel, începând cu luna februarie, compania îl are ca General Manager pe Dan Nistor", a anunţat Ciprian Moldoveanu.

În mandatul de General Manager al lui Ciprian Moldoveanu, compania a restructurat portofoliul de furnizori, pentru a creşte sustenabilitatea, reducând gradul de dependenţă de un număr mic de furnizori şi consolidarea unor parteneriate multianuale cu furnizori noi, cum sunt Meggle, Kotanyi etc. Creşterea a fost accelerată atât intensiv, prin dezvoltarea parteneriatelor existente în piaţă, cât şi extensiv, prin noi parteneriate. Grupul a achiziţionat Dupont Ingrediente şi a deschis magazine fizice şi online, precum şi Nordic Restaurants, care operează în prezent trei branduri: Truff&Moi, Pastalicious şi "flagshipul" Grupului, MOKI - Modern Kitchen. Grupul a creat şi noi branduri, cum sunt Voilà sau El Maestro, prin care continuă să aducă pentru consumatorii români produse de cea mai înaltă calitate din Franţa şi Danemarca.

Conform comunicatului, în 2021, Nordic a intrat şi în categoria de Spirits&Wine, urmând filozofia de a aduce exclusiv produse premium prin dezvoltarea unor parteneriate cu jucători puternici, precum Amaro Montenegro Group - lideri în Italia, prin produse ca Vecchia Romagna, Amaro Montenegro şi Select, Purity Distillery - care produce Connoisseur 51 Reserve Vodka, cea mai bine cotată vodcă potrivit Wine Enthusiast, dar şi Navy Strength Organic Gin, cel mai bun gin din lume conform clasamentului ISC din 2020, Canard-Duchene - una din şampaniile cu cea mai îndelungată tradiţie, încă de la 1868, sau Sir Edmond Gin - singurul gin din lume infuzat cu faimoasa vanilie de Bourbon.

În perioada pandemiei, care a accelerat trendul digitalizării, Nordic Group a implementat Nordic Customer Platform - un CRM & SFA bazat pe tehnologie SAP de ultimă generaţie. Investiţia totală, de peste 500 000 euro, este un pas important în demersul de implementare a următoarelor proiecte digitale ale Grupului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb