Dan Sandu se va ocupa de clienţii persoane fizice ai Volksbank

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 iulie 2014

Dan Sandu se va ocupa de clienţii persoane fizice ai Volksbank

Dan Sandu, fostul preşedinte al Nextebank, a fost numit vicepreşedinte responsabil pentru activitatea de Retail a Volksbank, a anunţat instituţia de credit.

Presa a scris, la începutul acestui an, că Dan Sandu s-ar fi alăturat băncii pe o poziţie nou creată, de prim-vicepreşedinte responsabil pentru restructurarea activităţii, în vederea vânzării.

Până la urmă, domnia sa va ocupa poziţia rămasă vacantă, după plecarea lui Lucian Cojocaru, la jumătatea lunii martie a acestui an.

Deşi funcţia în care a fost numit nu prevede, în titulatură, activităţi de restructurare, este probabil ca acestea să se regăsească între responsabilităţile lui Dan Sandu, având în vedere că Volksbank ar urma să fie vândută, până la sfârşitul anului viitor.

Banca a închis, în ultimii patru ani, peste 50 de agenţii, ajungând la 116 unităţi teritoriale, la sfârşitul anului trecut, potrivit datelor publicate de aceasta.

În primăvara lui 2013, conducerea băncii anunţa investiţii de 20 milioane euro în procesul de rebranding, precum şi pentru renovarea reţelei de sucursale şi deschiderea de noi unităţi.

Noua strategie a Volksbank prevede orientarea către oraşele cu peste 50.000 de locuitori şi către populaţia urbană din categoria de mijloc, declarau atunci aceştia.

Dan Sandu a mai lucrat la Banca Naţională a României (BNR), ca arbitrajist şef şi directorul Direcţiei de Administrare a Rezervelor Internaţionale şi Operaţiuni de Piaţă, la Citibank România, ca chief dealer, trezorier, director al Departamentului de Commercial Banking şi membru în Consiliul de Administraţie (CA), la Millennium Bank, unde a fost director general adjunct şi membru în CA, şi la Bank Handlowy w Warszavie din Polonia, unde a ocupat funcţia de director al diviziei de Consumer Banking.

Până la jumătatea lunii februarie, a fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Transelectrica.

Volksbank a mai numit un nou vicepreşedinte, pe Bogdan Neacşu, fost director al Departamentului de Control Intern al băncii.

Domnia sa a preluat responsabilitatea pentru segmentul de persoane juridice, conform comunicatului transmis de Volksbank.

Bogdan Neacşu şi-a început cariera la compania de audit şi consultanţă Soter&Partners, de unde a plecat la BNR, ca economist în cadrul Departamentului de Reglementare şi Autorizare.

A lucrat, apoi, ca ofiţer de risc senior la Volksbank şi manager de proiect pentru implementarea Basel II, la BRD.

După această experienţă, s-a întors la Volksbank, unde a fost responsabil pentru zona de risc. În urmă cu doi ani, a fost numit la conducerea Departamentului de Control Intern al băncii.

Odată cu ocuparea, de către Bogdan Neacşu, a funcţiei de vicepreşedinte pentru Corporate şi IMM, atribuţiile de control al riscului au fost preluate de Alexander Tscherteu, responsabil, până acum, pentru management credite şi operaţiuni.

Benoit Capel rămâne preşedintele Volksbank, în timp ce Florin Kubinschi va ocupa, în continuare, poziţia de vicepreşedinte financiar.

Florin Kubinschi a fost numit în funcţie în luna octombrie a anului trecut, după ce, anterior, ocupase o poziţie similară la Nextebank.

Volksbank România a raportat pierderi de 103,6 milioane de euro, pentru anul trecut, mai mici cu 38,5% faţă de cele din 2012.

Banca a vândut, în prima parte a acestui an, credite neperformante în valoare de aproape 500 milioane euro.

Acţionarul majoritar al băncii, grupul austriac Oesterreichische Volksbanken AG (OVAG), a scris, în raportul financiar pentru 2013, că anticipează că va înregistra pierderi de 62 milioane euro, în urma vânzării Voksbank, care trebuie realizată până la sfârşitul anului trecut. OVAG menţiona că a constituit un provizion care să acopere această pierdere.

Benoit Catel a precizat, în urmă cu patru luni, că nu exclude ca procesul de vânzare să fie prelungit cu încă un an, pentru găsirea cumpărătorului potrivit.

Cu două săptămâni înainte, presa austriacă anunţa că OVAG a desemnat Rothschild Bank să intermedieze vânzarea Volksbank.

În octombrie 2012, controlul operaţiunilor din România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara locală, către banca rusească Sberbank.

În urma vânzării, bilanţul OVAG s-a redus cu o treime.

Volksbank deţine 51% din acţiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG/WGZ Bank AG din Germania şi BPCE din Franţa au câte 24,5%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb