DANCĂ: "România va avea o creştere economică de peste 6% până în 2024 prin modelul de dezvoltare al PNL"

J.P.
Politică / 21 noiembrie 2020

"România va avea o creştere economică de peste 6% până în 2024 prin modelul de dezvoltare al PNL"

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat, astăzi, la Focşani că România va avea o creştere economică de peste 6% prin modelul economic de dezvoltare propus de PNL, care se bazează pe investiţii din fonduri europene, relatează Agerpres.

"Plecăm cu un model de dezvoltare economică total diferit de modelul PSD, care se bazează pe consum şi care a ţinut multe zone din România în sărăcie, am putea spune în mod intenţionat, pentru a-i ţine dependenţi de voinţa baronilor lor locali. (...) Acest model de dezvoltare economică pe care îl promovează PNL se bazează pe investiţii finanţate din fonduri europene. Dacă în condiţii normale, România ar avea o creştere economică în medie de 4 - 5% în următorii ani, asta şi pentru că plecăm dintr-un punct în care România este în criză şi este firesc să crească, doar prin injecţia din fonduri europene, creşterea economică a României poate să fie accelerată cu 1,2 punte procentuale, ceea ce ne va permite să avem o creştere economică până în 2024 de peste 6%. Este un model economic studiat, analizat şi perfect fundamentat pe resursele bugetare de care dispune România", a susţinut Dancă, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, creşterea economică va duce la creşterea salariului mediu net la 1.000 de euro până în 2024 şi la înfiinţarea a 560.000 de noi locuri de muncă.

"Creşterea economică va duce la creşterea principalilor indicatori pentru nivelul de trai al românilor. Această creştere economică de peste 6% se va traduce în viaţa românilor prin creşterea salariilor medii nete. Salariul mediu net în România va creşte până în 2024 la 1.000 de euro pe lună. (...) Până în 2024 ne-am propus o creştere a numărului de locuri de muncă cu 560.000, dar locuri de muncă mult mai bine plătite. Pentru că investim în angajaţi, în pregătirea acestora, astfel încât ei să poată să beneficieze de o productivitate crescută, care să permită o plată a salariului adecvată", a spus Dancă.

El a precizat că prin creşterea numărului locurilor de muncă şi a salariului net va creşte şi punctul de pensie cu peste 46% în 2024 comparativ cu 2019.

"Creşterea salariilor în România va permite creşterea contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale şi asta va permite inclusiv creşterea pensiilor. Pentru că noi avem o creştere a pensiilor fundamentată pe date economice, nu pe hârtie, fără nicio fundamentare economică. Creşterea numărului locurilor de muncă şi din creşterea salariului net va permite o creştere a punctului de pensie cu peste 46% în 2024 faţă de 2019. Creşterea pensiilor cu 40%, promisă de PSD, a fost doar pe hârtie, nu au realizat-o niciodată. Ştiau clar că nu aveau de gând să o facă, pentru că nu se putea face. Creşterea punctului de pensie nu se poate face decât pe baza datelor economice, aşa cum propune PNL. (...) Nu majorăm nicio taxă, nu introducem noi taxe, nu se taie salarii. Acesta este modelul de dezvoltare economică propus de PNL", a subliniat Dancă.

Ionel Dancă, candidat la Camera Deputaţilor din partea PNL Vrancea, a susţinut sâmbătă o conferinţă de presă la Focşani, alături de ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, cel care deschide lista de candidaţi ai PNL Vrancea la Camera Deputaţilor, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Minte ciumetele asta de rupe.

    1. PROPAGANDISTII MINCINOSI,fac promisiuni fantasmagorice.!Primul propagantist mincinos este Iohannis,care in cei 6 ani de cand stapaneste romania,nu a facut nimic bun pentru poporul roman,fiind un biet catelus care asculta de dobermanul german.Exemple ca sa intelegem acest lucru avem destule,incepand cu promisiunea ca in timpul domniei sale,tara v-a deveni tigrul europei si cand colo,romania a devenit martoaga europei care trage la caruta germaniei.De cand si-a instalat "guvernul lui",incalca constitutia pe care a transformato in hartie igienica si a uitat de juramantul pe care l-a rostit la inscaunare,devenind din presedinte,seful PNL,cu care iata unde a dus azi romania,in colaps,numai intr-un an de zile.Este secondat de catre tuicarul Orban,care turuie ca o moara stricata despre cum o sa duca el impreuna cu Iohannis tara pe cele mai inalte culmi ale civilizatiei,desi tara se indreapta cu pasi repezi catre groapa marianelor.Cei doi mincinosi sunt sustinuti de alti mincinosi demagogi dar si prosti ca,danca,grinada,violeta flasneta,anisie analfabeta cu diploma de profesoara de limba romana si alti trambitasi din guvernul condus de facto de iohannis secondat de cinzaca orban.Suntem la pamant cu sistemul medical,insa mincinosii de mai sus se lauda cu maretele lor realizari care fac bine romanilor,adica pe cei mai multi ii lasa fara locuri de munca,ii omoara cu zile in asazisele sectii de terapie,unde cica au bagat miliarde,dar sunt ineficiente intrucat medicii le spun romanilor ca din 100 de internati in aceste sectii,mor 98 si traiesc 2.Asta da grija fata de romani.Cu un ministru de finante care se imprumuta fara numar,de romania o sa ajunga in faliment,romanii,devin tot mai saraci,iar generatiile viitoare tot mai impovarate,pentru ca vor trebui sa plateasca aceste datorii.In ultima perioada,iohannis tot ii minte pe romani ,ca,"o sa" primim de la UE,80 de miliarde de euro cu care o sa intrecem in bogatie america.Pana acum,UE,ne-a dat placute suedeze si ne-a tot promis ca o sa fim europeni insa dupa cum este acum tara,parca suntem mai aproape de somalezi.Si atunci,romani va intreb,mai credeti in acesti MINCINOSI PROFESIONISTI.? Daca da,VOTATII cu doua maini,ca o sa luati drumul cimitirelor in curand cu viteza sporita.!

    Guvernul Orban încalcă un drept fundamental, garantat de Constituție, dreptul la muncă, în localitățile carantinate in cel mai fascist mod cu putință. Guvernul Orban se eschivează de plata șomajului tehnic către cei afectați de masurile fasciste de carantinare.

    Toata lumea sanatoasa la cap priveste cu multa ingrijorare la viitorul crunt din toate punctele de vedere al tarii, si vine mojicul asta, aruncandu-ne tuturor cate o flegma pe fatza si ne spune: nu e adevarat prostilor, viitorul suna bine, cu noi, hienele galbene veti avea doar lapte si miere in Colonie! Mars la origini, bai nea' PizDanca!

    .... un model economic studiat, analizat si perfect fundamentat ....... mai trebuie sa fie si realizat, dar asta-i altă mâncare de pește.

    Este ca "opera" scriitorului savant care, întrebat de un breslas la ce lucrează în prezent, îi spune: am peste o mie de idei in cap; mai trebuie să le pun pe hârtie. 

    Dancă puteți să-l credeți s-ar putea să fiți dezamăgiți. Sau, des amagiti.

    Vor fi râuri de lapte și munți de mămăligă! ce, nu mă credeți?

    Iata cel mai bun Partid care putea sa refaca toate stricaciunile anterioare. PNL dovedeste din prima zi preocuparea pentru Romania si pentru Natiune. Este un partid patriot dar cei care nu stiu ce inseamna patriot, pentru ca n-au mai vazut asa ceva, nu-l apreciaza. PNL este in prima linie de lupta contrea Pandemiei. Are doar ajutorul lui Dumnezeu, caci din partea celorlalte partide are numai atacuri, la care le face fata concomitent si cu dezvoltarea economica in plina desfasurare. Un popor inteligent alege PNL. Un popor distrus sufleteste, alege dezbinarea, adica alte partide care nu au dovedit mare lucru de la existenta lor. Calcand Sf.Scriptura care ne indruma sa fim uniti, in jurul conducatorului, riscam sa ne dam o lovitura noua propriilor noastre familii si copiilor nostri.Veniti sa votam unitar! Asa cum scrie la Ioan.17/11,21,22,23.

    1. Atat de patriot a fost pnl ul incat ne a vandut cu totul am ajuns sclavi in tara noastra ,atat de preocupati de Romania au fost incat si au umplut ei buzunarele iar pe noi ne au inchis in case iar de dezbinat ei cu dulapul din deal au impartit tara in doua,cine nu este cu mine este pesede deci putem sa i ducem in lagar

    ...... creșterea punctului de pensie cu 46 la sută in 2024 fata de 2019 ( luați aminte, doar dacă noi vom guverna!). N-are rost să mai scadem 26 la sută cu cat v-am trisat anul acesta, dar chiar si așa ar fi un 20 la sută ; așa că ziceți bogdaproste si puneți ștampila pe noi.

    în general merge că aspiratorul îi în priză și dă o gap la UE de 90.000.000.000 € : să-și cumpere lumânări s-o caute EU-iștii .

    Vecinul meu din copilarie era tigan si avea o vorba "De avea de nu avea dar avea de gand sa-si ia"

    Real romania pana in 2024 nu va mai atinge varful din 2019!

    In nominale circulate poate dupa 2025-2026; dar asta nu inseamna revenire. 

    Nu are cu sa fie revenire cand piata balteste pe maxime stocuri acumulate in piata in diferite active cu rata lenta sau rata accelerata de dizolvare! 

    Trebuie sa treaca in medie 5-8 ani pentru a se recircula in sistem activele respective. 

    Ghetourile baltesc de mertane si bmwuri; piata e plina de imobiliare goale si la inchiriere si la vanzare; spatii comerciale goale; nominalele circulate de acum au pierdut putere din cauza inflatiei in preturi consum si viitoare mariri de taxe. 

    Spor la aberatii! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb