Daniel Zamfir părăseşte PNL

M.D.
Politică / 17 iunie 2018

Daniel Zamfir

Daniel Zamfir

Actualizare : În cadrul unei conferinţe de presă difuzată de către Antena 3, senatorul Daniel Zamfir a anunţat că se alătură partidului condus de către Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, acesta a declarat că "toţi liberalii adevăraţi care iubesc democraţia şi lupta pentru drepturile fundamentale, trebuie să se unească sub conducerea lui Tăriceanu".

-----------

Senatorul Daniel Zamfir a anunţat, printr-o scrisoare deschisă adresată colegilor, că părăseşte PNL, reiterând faptul că motivul pentru care a fost exclus este"din vremuri pe care ni le-am fi dorit demult apuse".

Într-o scrisoare deschisă postată pe contul sau de facebook, Zamfir a notat: "Dragi colegi liberali, lucrurile pe care le trăim împreună de o bună bucată de vreme sunt pentru mine de neimaginat. V-o spun cu toată sinceritatea şi amăraciunea! Sunt membru al acestui partid de zece ani, am avut onoarea să fiu deputat în perioada 2012-2016, iar acum din 2016 senator. De la bun început am crezut şi cred în continuare că rolul parlamentărilor este să facă legi bune şi aşteptate de oameni. Aşa am gândit când am început cu legea dării în plată, aşa gândesc şi acum când am iniţiat Legile împotriva cămătăriei, legi care protejează milioane de români împotrivă abuzurilor instituţiilor financiare bancare şi nebancare. Nu mică mi-a fost surprinderea când am constatat că preşedintele partidului meu ia decizia să fiu exclus din partid dacă voi continua cu aceste proiecte de lege. Eu am continuat şi ele au fost votate în Senat, cu sprijinul majorităţii PSD-ALDE şi îmi doresc să fie votate cât mai repede şi în Camera Deputaţilor pentru a face dreptate milioanelor de români care sunt victimele abuzurilor sistemului bancar şi nebancar".

Senatorul afirmă că PNL a fost "băgat în tranşee" de Ludovic Orban.

"Întotdeauna liberalii au fost campionii modernizării şi dezvoltării economice si campionii democratiei. Or, ce vedem astăzi? PNL a fost băgat în tranşee de către Ludovic Orban şi un grup restrâns şi ilegitim de "prieteni sfătuitori", un PNL care în loc să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, s-a transformat în apărătorul abuzurilor".

Zamfir continuă prin a spune că aşteapta o reacţie din partea liderilor PNL, dar nu cei "din grupul preşedintelui". Senatorul mai crede că PNL merge într-o direcţie greşită, aceea a neo-liberalismului din anii 1990.

Zamfir le mai spune colegilor că a constatat cu amărăciune că efrotul său de a-i convinge pe "libertarienii" din jurul lui Orban că drumul PNL este greşit a fost în zadar şi anunţă că se retrage din PNL.

"Dragi liberali care gândiţi cu adevărat în spirit liberal, constat cu amărăciune că efortul meu de a-i convinge pe aventurierii libertarieni din jurul preşedintelui că drumul PNL este unul profund greşit e în zadar! Am aşteptat, după decizia legată de excluderea mea, o reacţie a partidului. Ea n-a venit. Mulţi dintre voi mă rugaţi însă, în privat, să nu plec, să lupt! Dar asta doar în privat. Am aşteptat sprijin pentru proiectele de lege care fac bine românilor şi nu intereselor care planează în jurul gruparii Orban. Dar cel mai mult am aşteptat un răspuns la ceea ce e mai important: pentru cine luptă şi face politică acest partid? Pe cine apăra? Milioane de români sau pe cei care îi abuzează pe români? Din acest motiv, am decis să-mi concentrez energiile pentru a duce la bun sfârşit proiectele de lege pe care oamenii le asteaptă", conchide Zamfir.

Opinia Cititorului ( 51 )

  1. foarte bine gindita legea initiata de d.z. tu banca ai dat bani cu imprumut neam inteles la rate si evaluare bunului garantat nu mai platesc din diferite motive la revedere miai luat bunul care e problema ok

    1. Make, de ce nu cenzurezi și analfabeții?

      Domnul Chirila este complet analfabet!  

      Domnule, postarile tale anterioare te recomanda drept necunoscator al limbii romane si in conformitate cu indemnul implicit din intrebarea ta, ar trebui sa te cenzurez.

      Acum intelegi de ce nu cenzurez analfabetii? 

      Domnule Make! Ma confunzi cu fetele din calendarul tău anual, sau cu prezentatorii de la evenimentele gastronomice (ca economice nu sunt!) la care participați frecvent! Putina atenție, te rog!

      Nu te confund.

      Esti cel care l-a corectat pe "vroiai" cu "voiai", dovedind necunoasterea limbii romane. 

      Ti-am vorbit politicos si nu-ti ingadui sa raspunzi mahalageste.

      Mahalagismul il cenzurez. 

      Din cate stiu eu verbul "a vrea" se conjuga "vream". Verbul a voi este conjugat corect "voiam". Nu exista vroiam. Poate gresesc.

    Vai, make, numai Antena 3 este interesată de trecerea deputatului Zamfir de la PDL la ALDE, numai televiziunea celor 100 000 securiști care este Dan Voiculescu?

    Televiziunea care l-a promovat pe Zamfir? Alături de Bursa? Make, unde să fie punctul comun? I-a pune tu accentul!!! 

    1. ... "numai televiziunea celor 100 000 securiști care este Dan Voiculescu?"..

      Ce vrei sa spui cu asta? Analfabetule!  

      Accentul este ca de trecerea deputatului Zamfir de la PDL la ALDE, mai sint interesate Raiffeisen Bank, BCR si alte vreo treizeci de banci, plus Banca Nationala, adica vreo 60 de mii de bancheri.

      Asta inseamna ca redactorul sef care nu da stirea, fie TV, radio sau presa scrisa si/sau on line este un imbecil.

      Cum se numeste cel care ii admira pe imbecili? 

      Prietene, las-o moarta, nu pricepi...

      Esti facut gramada

      Problema este ca l-ati promovat, promovand totodata stiri false si principii gresite, nu ca dati stiri despre el.

      Așa ma înv-ățat pe mine propaganda securistă, Cei 100 000 de securiști, colaboratori și informatori ai Securității au fost Dan Voiculescu.

      Problema asta este in mintea ta si vorba celui de la 2.6.: tu si toti cei 100 000 de securisti stalinisti repetind mereu prostia asta, nu veti reusi, totusi, niciodata, sa o faceti adevarata.

      Pe cine ai fi vrut sa "promovam"?

      Pe Andreea Cosma si principiile ei? 

      Ingaduitor cu imbecilii. 

      Nu. PSD-ist.

      La cate aberatii a scos zamfir, dpdv economic, nu stiu ce nu intelegeti si nici legatura cu andreea cosma si securistii stalinisti, pe acest subiect.

    acesta este un nume sau porecla. eu citesc z bursa de peste douazeci de ani dumitale lucrai la acest ziar sau nu daca ai timp sa mi raspunzi atunci e bine eu nu sint securist am lucrat de la 16 ani in bucuresti acum sint in alta parte nu am luat ajutor social de la statul roman niciodata nici eu nici familia mea in 1989 am participat la revolutie intens am liceul si bacul nu am putut continua studiile pt.ca nu am avut bani ok

    la lic ind 27 buc am terminat cu scoala vizavi de fostul cinema cultural

    1. OK

      Iti raspund.

      Ce vrei, stimate chirila mihai? 

    A crescut Tariceanu în ochii mei! Mai să îl înțeleg când a făcut pasul afară din PNL și el.

    PNL spălați-va pe cap cu Catu, Orban! 

    Sunt un votant al PNL dar acum sunt cu ochii pe tine.

    Sunt fără credit chf. 

    1. Felicitari si din partea mea!

    domnule mache numele dumneavoastra e porecla sau nu.

    1. Ce contează cum îl cheamă? Poți sa- l notezi cu "x", ca la matematica!

      Doamne!

      Ești mai prost ca foamea! 

      Numele meu din Buletin este Florian Goldstein.

      MAKE este semnatura mea de grafician, pe care am mentinut-o cind am inceput sa semnez articole. 

      Vezi Make daca te pupi cu alde Bestea! fac si altii sluj. 

    In fine, nu prea stia zamfir ce este liberalismul. Se potriveste perfect la alde.

    1. În fine, v-a ochit și gașca de libertarieni care nu știu limba română nici măcar la nivel de clasa a V-a.

      ????

    conteaza ,pentru ca am fost facut analfabet mai degraba imi spunea alfabet e mai direct si stii de ce mai conteaza ,pentru ca as vrea sa mi spuna daca este parior .ok

    1. ...

      Stimate domnule chirila mihai, va rog sa fiti mai atent, ca sa va dati seama cine este cel care va face analfabet.

      Eu nu v-am facut.  

      Ricacosta, ai grija, te dau pe mina politiei.

      Un proverb romanesc suna asa: "cel intelept cedeaza"

      Domnilor, chiar nu ati obosit, este seara!!!!incercati sa dati dovada de intelepciune,,zau! 

    Marturisesc ca nu mi-a placut Daniel Zamfir la inceput. M-am gandit ca este un oportunist care se leaga de tema creditelor ca sa castige capital electoral - el in primul rand si PNL in al doilea rand. Dupa care am vazut ca are pe banca tehnica ca "secund" pe Piperea, moment in care am inceput sa citesc cum vede el legile privitoare la credite. La momentul asta pot sa-l felicit pe dl Daniel Zamfir pentru ca s-a zbatut pentru legea darii in plata. In continuare nu-mi place Dl Zamfir, iar trecerea la ALDE arata ca ESTE un oportunist care a vrut sa dea cu tifla lui Orban ducandu-se din lac in put. Putea sa ramana independent. Dar daca ramai independent nu poti "creste" politic iar la viitoarele alegeri esti avortat din sistem. Poate ca aici este limita mea, sa nu ma las impresionat de munca unui om atata timp cat face parte dintr-o structura politica idioata. Chiar si asa, este mai de apreciat decat altii care sunt doar oportunisti si nu fac nimic pentru oameni. Macar dl Zamfir si-a batut capul.

    1. În ce constă oportunismul? A fost exclus de gașca mafiotă din PDL.

      Independent baby, independent !

    astazi joaca germania cu mexic si brazilia cu elvetia in care ma astept ca ambele echi.gazda sa cistige cota totala 2 pariul meu este de 1000 euro ok

    1. ...

      care e echipele gazda? ..;p

    pe termen lung pariul meu financiar este dj ind.se va mentine sub 25000 dupa camp mondial pina in 2019 dupa care sub 24000 pina in 2020 paritatea eur usd peste 1.26 pina in 2019 vara ok

    criptomonedele bitcoin va creste pina in 2020 la 39000 usd bucata iar electroneum pretul in 2020 va fi de 500 de ori mai mare fata de ziua de azi 17 06 2018 ok

    1. Când cresc dobânzile banii dispar și poți aloca mai mult timp pentru educație. Poate încerci româna. Pentru tine nu contează nivelul.

      Ha-ha

    trx intro luna se dubleaza criptomoneda tron

    banii dispar , dar tu nai habar .banii se duc , dar tu esti haiduc .educatie tu ai ,cu diploma de tranvai.

    Hagi Tudouse nu e Cupidon? :)))

    Duca-se; duca-se pe pustii! 

    Cel mai mare castig pentru societate ar fi sa paraseasca parlamentul. Daca ar trage alde dupa el afara din parlament ar fi extraordinar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb