DANIEL ZAMFIR: "Scorul ALDE m-a şocat foarte tare"

M.I.
Politică / 27 mai 2019

Daniel Zamfir

Daniel Zamfir

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat la RFI că este "şocat" de rezultatul obţinut de formaţiunea sa la alegerile de ieri, apreciind că ALDE a fost o "victimă colaterală", în condiţiile în care nu a trecut de pragul parlamentar de 5%.

Daniel Zamfir se declară şocat de scorul ALDE la alegerile europene, 4,2%.

"Pe mine, personal, da, m-a şocat foarte tare, pentru că eu în ALDE alături de colegii mei am ales un drum, am spus că vrem să facem legi împotriva abuzurilor, să-i apărăm pe oameni de abuzuri. Sigur că sunt şocat când constat că acel slogan obscen împotriva PSD-ului ne-a atins şi pe noi, suntem victime colaterale şi iată, acel slogan a fost cu mult mai puternic decât ceea ce vrem noi să facem şi anume să-i apărăm pe oameni de abuzuri, dar românii au întotdeauna dreptate atunci când votează", a declarat daniel Zamfir la RFI, conform News.ro.

Acesta afirmă că românul are memorie scurtă şi că a contat mai mult ura faţă de un om care a fost demonizat.

"Mi-e greu să identific acţiuni în favoarea oamenilor ale celor de la PNL, de exemplu (...). Probabil că funcţionează şi vorba aceea că românul are memorie scurtă, probabil că n-a fost bine nici mărirea salariilor, nici climatul economic, despre care mulţi oameni de afaceri vorbesc că este unul favorabil, probabil toate lucrurile astea sunt nesemnificative. A contat foarte tare ura şi reacţia multor oameni împotriva unui om care a fost demonizat şi iată, se decontează acest lucru", a mai sus Zamfir, conform News.ro.

Senatorul ALDE consideră că Diaspora a dat tonul: "Acolo, în Diaspora, lucrurile sunt întotdeauna iată, se pare, într-o direcţie. Până la urmă şi acel slogan obscen tot în Diaspora s-a născut. Se pare că Diaspora a dat tonul".

Rezultatele provizorii după numărarea voturilor din 18.612 secţii din ţară, reprezentând 99.31% din totalul de 18.740 sectii deschise, sunt: PNL - 26,83% (2,3 milioane de voturi), PSD - 23.42% (2,01 milioane de voturi), Alianţa 2020 USR -Plus - 21.29% (1,83 milioane de voturii), Pro România - 6,61%, PMP - 5.65%, UDMR - 5.47, ALDE - 4.24%.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Aceeași Mărie cu alta pălărie. Nu inteleg ce asteptari are Poporul de la PNL. Pai ma Poporule nu PNL cu PSD si UDMR ne conduc de 30 de ani. Dupa cum se vede tot ei sunt la butoane, PNL, PSD si UDMR asa ca o sa mai stam inca 30 de ani cu acesti HOTI si MAFIOTI. Nu stiu cum se face ca UDMR are 5% oricat de multi vin la vot. De vin 30% UDMR are 5% de vin 50% UDMR are tot 5%. Cred ca aceste procentaje sunt fabricate. De venim la vot, tot ei PNL si PSD, atunci unde este schimbarea. Incredibil aceeași PNL, PSD, PMP, UDMR, PROROM, pai ce schimbare ati facut ma. NIMIC! Nu avem si noi nici un partid naționalist care sa intre pe scena politica, asa ca europeni ce suntem. NIMIC! NIMIC! NIMIC! doar aceeași se rotesc. Încep sa cred ca aceasta țara numai are nicio sansa. Ma si gandesc cum isi rad in barba, I-AM FACUT IAR PE FRAIERI.

    Tariceanu si ALDE sunt prajiti si in curand vor fi si arsi.

    PSD e in curs de prajire.  

    Pana in Decembrie 2020 poporul roman va fi trecut lectia de maturitate dovedind ca e responsabil politic.  

    Toti socialistii (ALDE neocomunisti vopsiti ca fiind liberali) vor fi prajiti si arsi.

    Romania triumfa!  

    esti un dobitoc

    Tu vrei sa ii aperi pe hoti !

    Inainte de criza din 2008 cand tariceanu era la guvernare s-a pus bazele dezastrului care a urmat: taierea salariilor cu 25%, emigrari massive, falimente, cresterea valutei, credite neperformante, etc. Cine mai are incredere in voi, gruparea condusa de tariceanu si vosganian, arhitectii prabusirii? Ati promovat doar pupulisme aberante, nimic constructiv.

    Bre matale erai socat si de ROBOR darmite de ALDELE vostru care de fapt nu exista. ALDE e Tariceanu de fapt care trecea de prag ca nu venea lumea la vot si prietenii lui Calin cu rude cu tot erau suficienti sa-i dea 5%. Realitatea e alta bre, si aia bancara si aia politica dar asa e daca stai numai in A3 cu Ciuvica si nevasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb