Danone: "7 milioane de euro investiţi în dezvoltarea producţiei de lapte românesc"

T.B.
Companii / 1 aprilie

Danone: "7 milioane de euro investiţi în dezvoltarea producţiei de lapte românesc"

Danone România împreună cu partenerii săi a finalizat investiţia de 7 milioane de euro în proiectul socio-economic "O şansă pentru familia ta" din Zimnicea, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Proiectul are ca scop principal stimularea antreprenoriatului local în domeniul laptelui, oferind sprijin micilor fermieri pentru a produce lapte de calitate la standarde europene şi pentru adoptarea de practici agricole regenerative, potrivit sursei citate.

Prin proiectul socio-economic "O şansă pentru familia ta", demarat în 2012, peste 220 de mici gospodari din oraşul Zimnicea au devenit antreprenori, laptele produs în gospodăriile lor fiind livrat zilnic către fabrica de iaurt Danone din Bucureşti. Danone achiziţonează doar lapte românesc, iar 10% din necesarul anual provine din proiectul "O şansă pentru familia ta", se mai arată în comunicat.

Anul acesta, Danone România, împreună cu partenerul local, Polaris Group care coordoneaza centrul de colectare din Zimnicea colaborează cu autorităţile locale în vederea deschiderii unei clase specializată în mecanică agricolă la Liceul Teoretic din Zimnicea. Clasa, va pregăti 12 elevi să devină specialişti în domeniul agricol atât de necesari sectorului zootehnic. Danone va oferi burse de performanţă şi sociale în valoare de 5.000 de euro anual, transmite compania.

Potrivit comunicatului, "Suntem mândri să anunţăm că, de 12 ani, prin programul social"O şansă pentru familia ta", Danone România a reuşit să demonstreze nu doar angajamentul său ferm faţă de societate şi consumatori, dar şi dedicarea pentru dezvoltarea generaţiilor cu care a crescut de 25 de ani de când produce iaurt în fabrica de lactate din Bucureşti. Investiţia de 7 milioane de euro şi integrarea producţiei de lapte de la gospodarii din Zimnicea în lanţul nostru de aprovizionare şi producţie subliniază această dedicare. Mai mult, formarea clasei specializate în mecanică agricolă la Liceul Teoretic Zimnicea este un pas important în susţinerea educaţiei şi pregătirii viitoarei generaţii pentru o industrie agricolă inovatoare şi responsabilă. Ne bucură să fim parte a acestui efort comun şi privim cu încredere şi optimism către rezultatele pe care le vom obţine împreună, consolidând astfel fundaţia pentru un viitor prosper şi sustenabil", a declarat Cătălin Andreica, Milk Procurement & Project Manager, Danone România.

Asociaţia Polaris, care gestionează centrul de colectare din Zimnicea, este un partener strategic pentru Danone de 25 de ani. Începând cu 1999, Danone a început să colecteze lapte din Zimnicea, marcând începutul unui parteneriat durabil. Din anul 2012 Danone şi Polaris au lucrat împreună pentru dezvoltarea producţiei locale de lapte de calitate, conform standardelor europene. Acest efort a fost extins pentru a include susţinerea agriculturii regenerative şi a educaţiei, informează sursa menţionată.

Conform datelor companiei, "Suntem încântaţi să facem parte din acest parteneriat valoros, care marchează un pas important spre îmbunătăţirea accesului la educaţie specializată în domeniul mecanicii agricole pentru tinerii din comunitatea noastră. Contribuţia companiei Polaris Group la dotarea noii clase cu echipamente esenţiale şi oferirea de burse şcolare lunare celor 12 elevi înscrişi reflectă angajamentul nostru ferm faţă de dezvoltarea educaţională şi profesională a viitoarelor talente", a precizat Iulian Branzoi, Director General Polaris Group.

Potrivit sursei, "Această iniţiativă reprezintă o oportunitate extraordinară pentru elevi de a-şi construi o carieră solidă într-un sector vital pentru economia noastră şi suntem mândri să susţinem acest demers iniţiat de Danone şi compania Polaris Group", a declarat domnul Pârvu Petre, Primarul oraşului Zimnicea.

Prin activitatea sa, Danone a reuşit să construiască un model de afaceri responsabil şi sustenabil, care pune accent pe calitate şi pe dezvoltarea economică regională, reafirmând angajamentul companiei de a lucra îndeaproape cu comunităţile locale pentru a asigura cele mai bune produse pentru consumatori. Centrul de colectare lapte Polaris este partener Danone de 25 de ani, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb