"Danone" preia "WhiteWave" pe 12,5 miliarde dolari

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iulie 2016

"Danone" preia "WhiteWave" pe 12,5 miliarde dolari

Grupul francez "Danone" a ajuns la un acord pentru preluarea companiei americane "The WhiteWave Foods", specializată în produsele lactate bio şi de origine vegetală, în ideea de a-şi dubla afacerile pe piaţa din SUA, informează Reuters.

"Danone", cel mai mare producător mondial de iaurt, a precizat că va plăti în numerar 56,25 dolari pentru fiecare acţiune "WhiteWave", ceea ce reprezintă o primă de 24% comparativ cu valoarea medie înregistrată de acţiunile "WhiteWave" în ultimele 30 de zile, potrivit Agerpres. "Danone" va plăti 9,95 miliarde de dolari pentru acţiunile "WhiteWave", la care se adaugă datoriile şi anumite pasive ale societăţii americane, astfel că valoarea totală a tranzacţiei este de 12,5 miliarde de dolari.

"Acest acord va da naştere unui lider american pe piaţa produselor lactate proaspete şi a unuia din primele 15 grupuri de produse alimentare din SUA. La finalul operaţiunii, procentajul vânzărilor realizate de Danone în America de Nord va creşte de la 12% până la 22% din cifra de afaceri globală", a precizat grupul francez.

"The WhiteWave Foods" comercializează produse lactate bio, alternative vegetale la lapte şi iaurt şi produse proaspete pentru cafea sub mărcile Silk, Horizon Organic şi Earthbound Farm. În 2015, compania americană a realizat o cifră de afaceri de 4 miliarde de dolari.

Grupul "Danone" este activ în domeniile produse lactate proaspete, ape minerale îmbuteliate, alimentaţie pentru bebeluşi şi alimentaţie medicală avansată.

"Danone" a raportat venituri peste estimările analiştilor în primul trimestru din 2016, în baza cererii din China şi America de Nord.

Vânzările au urcat cu 3,5% în primele trei luni din 2016, la 22,41 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 3,2%. La produsele lactate, vânzările au crescut cu 2,3%, depăşind estimările analiştilor, de 2%.

Condiţiile economice ar urma să rămână volatile pe pieţele emergente, a avertizat "Danone" în luna aprilie, menţinându-şi estimarea privind o creştere a veniturilor cu 3 - 5% în acest an, după un avans de 4,4% în 2015 - cel mai redus din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb