Actualizare : Vâlcov răspunde acuzaţiilor de plagiat: "EXCLUS"
Consilierul premierului, Darius Vâlcov, respinge acuzaţiile conform cărora mai mult de jumătate din teza sa de doctorat ar fi plagiată şi afirmă că este vorba despre o acţiune de decredibilizare a sa la a cărei origine ar fi " o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI " inclusiv "acoperiţii".
"Pentru că nu era suficientă decredibilizarea mea cu invenţii privind lingouri şi bani ascunşi prin cimitire, mai nou, o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI (am inclus aici şi acoperiţii), cataloghează teza mea de doctorat drept una parţial plagiată. Răspunsul meu este simplu: EXCLUS!", scrie Vâlcov pe Facebook.
------
Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, conform PressOne.
Potrivit PressOne, mai mult de 100 dintre cele 212 de pagini ale tezei de doctorat a lui Darius Vâlcov, intitulată "Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană", sunt plagiate. Lucrarea a fost susţinută la un an de la aderarea la UE, în 2008, tema fiind la acel moment depăşită.
Sursele originale identificate de PressOne sunt exclusiv cărţi de economie care nu sunt disponibile online.
Conducătorul de doctorat al lui Darius Vâlcov este profesorul Emil Negrea de la FFABBV, care între timp s-a pensionat.
Presupusa cercetare este un studiu de caz de 7 pagini, în care este prezentat un profil al companiei TMK Artrom SA din Slatina. Aceasta fabrică ţevi de oţel fără sudură şi face parte din grupul TMK, al doilea producător mondial de ţevi, scrie Press One.
Lucrările din care Vâlcov a plagiat cele mai multe pagini nu sunt menţionate în bibliografie.
Printre lucrările din care Vâlcov copiat, uneori inclusiv notele de subsol, se numără: "Managementul modern", scrisă de Samuel C. Certo, apărută la Editura Teora din Bucureşti în 2002, "Dicţionar de management şi finanţe", de Richard Koch, Managementul strategic al întreprinderilor şi provocările tranziţiei", scrisă de Marcela Naneş şi apărută în anul 2000 la Editura All Beck, "Finanţe manageriale", scris de canadienii Paul Halpern, Fred Weston şi Eugene Brigham, publicat de Editura Economică în 1998, "Finanţe. Teoria pieţelor financiare", scris de Ion Stancu şi publicat la Editura Economică în 1997,"Gestiunea financiară a întreprinderii", scrisă de Nicolae Schigea, Laura Giurcă Vasilescu, Roxana Ispas şi Cristian Stanciu, apărută în 2005 la Editura Universitaria din Craiova.
1. # sport naţional
(mesaj trimis de anonim în data de 19.02.2019, 13:51)
Contează 1 vs 1000000 ?????
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2019, 09:43)
Daca mai ai ceva onoare dupa aventurile nocturne prin cimitire si plagierea tezei de doctorat, in situatia in care Ordonanta de urgenta 114/2018 (ordonanta poate fi considerata "teza ta de doctorat") va fi modificata in puncta esentiale, ar trebui sa-ti dai demisia din functia de doctorat si chiar din Parlament. Un profesionist care se crede doctor in economie nu are voie sa produca o prabusire a Bursei ca cea din decembrie 2018 (actionarii companiilor tranzactionate la BVB nu sunt "jucatori la Bursa", cum spunea Dragnea, marele descoperitor al talentului lui Valcov, ci INVESTITORI). Vedem acum ca guvernantii se straduiesc sa caute solutii dupa raul facut de Ordonanta lui Valcov. Oricum, intre solutii va trebui sa fie si demiterea lui Valcov din functia de consilier de stat. Vorba romaneasca "un prost arunca cu piatra in balta si 10 destepti nu pot sa o gaseasca" se reflecta foarte bine in Ordonanta 114 a lui Valcov!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.02.2019, 10:19)
Il avem pe Valcov ptca il meritam ! Cum de a reusit sa nu apara motivatia la pedeapsa cu inchisoarea ??? El o fi blocat-o sau justitia legata la ochi a ratacit-o printre alte dosare?