De-abia înfiinţată, Prodplast Imobiliare doreşte să fie listată pe sistemul alternativ de tranzacţionare

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 mai 2010

Compania poartă discuţii atât cu BVB, cât şi cu Sibex

Compania Prodplast Imobiliare, rezultată în urma divizării societăţii Prodplast Bucureşti, discută cu reprezentanţii Bursei de Valori, dar şi cu cei ai Sibex, posibila listare pe sistemul alternativ de tranzacţionare.

Tudor Ciurezu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, a declarat, ieri, că firma încă nu îndeplineşte condiţiile de listare pe niciuna dintre categoriile pieţelor reglementate de la BVB şi Sibex. "Probabil că la sfârşitul anului sau începutul lui 2011 vom lua în considerare lis-tarea pe o piaţă reglementată", a spus acesta, susţinând că în prezent se poartă discuţii pentru a vedea care piaţă este mai avantajoasă.

SIF Oltenia, al cărui director general adjunct este Ciurezu, deţine 11% din titlurile Prodplast Imobiliare, firmă care ar putea fi prima societate listată pe sistemele alternative de tranzacţionare ale celor două burse. Sursa citată a precizat că doreşte acest mod de lucru pentru că unii dintre acţionari doresc să vândă titlurile pe care le deţin.

Compania Prodplast Imobiliare a fost înfiinţată în urma desprinderii activelor imobiliare ale producătorului bucureştean de mase plastice Prodplast. Noua companie a primit 77,5% din activele producătorului de mase plastice, adică terenurile şi clădirile din Bucureşti, valoarea a acestora fiind în august 2008 la 206,3 milioane lei.

Acţiunea de divizare a fost contes-tată în instanţă de Broadhurst Investment Limited, acţionarul semnificativ al companiei bucureştene, iar procesul s-a încheiat în 2009 fără anularea divizării.

Acţionarii au primit titluri la Prodplast Imobiliare proporţional cu participaţia pe care o aveau la producătorul de mase plastice. Cel mai important acţionar al companiei imobiliare este omul de afaceri Florin Pogonaru, care controlează prin firma Nord Bucureşti 27,6% din titluri. Broadhurst are 12,7% din acţiuni, iar SIF Oltenia deţine 11% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb