DE ASTĂZI: Alte două localităţi din Argeş intră în carantină

A.P.
Miscellanea / 1 august 2020

Alte două localităţi din Argeş intră în carantină

Două localităţi din judeţul Argeş intră în carantină de sâmbătă, 1 august, pentru 14 zile: Bălileşti şi Dârmăneşti. Măsura a fost luată la cererea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, din cauza focarelor Covid-19, care au depăşit pragul de trei cazuri la mia de locuitori, anunţă Digi24.

"Se instituie carantină zonală începând cu data de 01.08.2020, ora 19.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru comunele: Bălileşti şi Dârmăneşti, din judeţul Argeş", se arată în hotărârea semnată de prefctul judeţului.

În localităţile caratinate sunt permise intrarea, respectiv ieşirea, doar pentru:

transportul de marfă indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare, desfăşurării activităţilor economice, în localităţile carantinate, precum şi aprovizionării populaţiei,

persoanele care nu locuiesc în zonele carantinate, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţii publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, justiţie, servicilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor, persoanelor care susţin examenul de admitere la facultate, se mai precizează în Hotărârea nr 27 din 31.07.2020.

Pot ieşi din comunele amintite cei care lucrează în afara localităţii doar prezentând orice document care să ateste activitatea profesională sau cei care au persoane de îngrijit, care sunt bolnave sau au un deces în familie.

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, a declarat sâmbătă la Dig24 că impunerea carantinei este necesară pentru limitarea îmbolnăvirilor, astfel încât să nu crească presiunea asupra spitalelor din judeţ.

Cazul judeţului Argeş nu este singular. Autorităţile locale au mai impus carantinarea unor localităţi în Giurgiu, Prahova şi Timiş.

De asemenea, în mai multe judeţe din ţară purtarea măştii a devenit obligatorie şi în spaţiile deschise, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb