InBev România, prin marca Bergenbier Non Alcool, în parteneriat cu Brigada de Poliţie Rutieră a Municipiului Bucureşti a lansat al doilea an consecutiv campania de responsabilitate socială cu mesajul
Campania, susţinută prin spot TV, machete de presă şi relaţii publice se va desfăşura în perioada 5 decembrie 2007 - 4 ianuarie 2008 şi îşi propune să determine conducătorii auto să îşi schimbe comportamentul la volan, prin aplicarea conduitei preventive.
Campania a debutat acum doi ani, la iniţiativa agenţiei de publicitate McCann Erickson, iar răspunsul pozitiv primit din partea consumatorilor precum şi susţinerea din partea Brigăzii de Poliţie Rutieră au determinat compania InBev să reia această temă.
Spotul "Wild Christmas", realizat în 2005 de McCann/Creative Services va fi difuzat şi în acest an pe principalele posturi TV.
"Sărbătorile de iarnă sunt prilej de celebrare pentru bărbaţii din România, de aceea Bergenbier îndeamnă toţi prietenii să consume berea preferată în mod responsabil şi să nu conducă după ce au băut."
Echipa care a contribuit la realizarea campaniei - din partea agenţiei McCann Erickson: Adrian Boţan - Creative Director, Alexandru Dumitrescu - Deputy Creative Director, Tudor Paşcanu - Copywriter, Emil Comşea - Art Director, Gabriela Alexandrescu - Account Director; din partea Inbev România: Mihai Ghyka - Director General, Liviu Irimia - Director de Marketing, Ştefan Teodorescu - Senior Brand Manager Bergenbier.
"Apreciem implicarea companiei InBev într-un program menit să tragă un semnal de alarmă în condiţiile în care în timpul sărbătorilor de iarnă asistăm la creşterea numărului şoferilor care se urcă la volan sub influenţa alcoolului. Brigada de Poliţie Rutieră s-a implicat activ de-a lungul acestui an în prevenirea accidentelor rutiere printr-o serie de acţiuni educative şi de impunere a prevederilor legale." a declarat Marian Motoc, Şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră a Municipiului Bucureşti.
Recomandările Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti
Consumul de băuturi alcoolice de către automobilişti constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor.
De multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Ingerarea de alcool reduce viteza de reacţie şi de precizie a mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vederii şi auzului şoferilor.
Tot alcoolul determină pe unii să urce la volan fără a poseda permis de conducere, să conducă maşini neînmatriculate ori să părăsească locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.
După cum rezultă din statistici, de la începutul anului şi până în prezent, în Bucureşti, poliţiştii au întocmit 985 dosare penale pentru conducerea unui autovehicul având o alcoolemie mai mare de 0.8 grame pe litru, alcool pur în sânge, ori pentru refuzul de recoltare al probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Tot în aceeaşi perioadă, au mai fost sancţionaţi contravenţional 1167 conducători auto, fiindu-le reţinute şi permisele de conducere pentru o perioadă de 90 zile.
Legea pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau care se află sub influenţa unor substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
Refuzul, împotrivirea sau sustragerea unei persoane care conduce pe drumurile publice un autovehicul sau tramvai de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau testării aerului expirat, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Acestea sunt motivele pentru a vă recomanda să nu conduceţi după ce aţi consumat băuturi alcoolice.
Atunci când participaţi la o întâlnire unde urmează să se consume băuturi alcoolice, anticipaţi acest lucru şi asiguraţi-vă transportul la plecare.