DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DREPTURILOR COPILULUI: Doi membri ai Boardului Copiilor au vorbit în plenul Senatului

V.G.
Miscellanea / 22 noiembrie 2022

Doi membri ai Boardului Copiilor au vorbit în plenul Senatului

În contextul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului - aniversată duminică, 20 noiembrie, Denisa şi Yusif, doi copii membri ai Boardului Copiilor susţinut de UNICEF, s-au adresat ieri plenului Senatului, împărtăşind care sunt provocările pe care le au copiii din întreaga ţară, precum şi soluţiile lor, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate ,cu aceeaşi ocazie a Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, a fost constituit Grupul de Prietenie Copii-Senatori, cu scopul de a prioritiza drepturile copilului în legislaţia naţională. Grupul reuneşte senatori din toate partidele politice şi va fi o punte de legătură între copii şi senatori, astfel încât propunerile legislative să ţină cont de opiniile şi nevoile copiilor.

"Mă bucur să anunţăm constituirea Grupului de Prietenie Copii-Senatori. Astfel, ne vom putea consulta periodic cu copiii, vom afla direct de la ei care sunt preocupările, provocările, dar şi soluţiile pe care ei le propun. Copiii sunt cetăţeni cu drepturile depline şi este important ca toate propunerile legislative care îi vizează să ţină cont de opiniile lor", a declarat Alina Gorghiu, Preşedintele interimar al Senatului.

"Sărbătorim şi anul acesta Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, fapt care ne face deseori să ne întrebăm De ce? De ce este important să ne implicăm?". O întrebare simplă cu o sumedenie de răspunsuri, dar cu o singura concluzie: Putem schimba această ţară şi ne putem contura cu propria noastră putere viitorul a ceea ce numim acasa", a declarat Denisa.

"Nu există lumea copiilor sau lumea adulţilor. Există o singură lume, iar copiii fac parte din ea. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, vreau să reamintesc faptul că noi, copiii, avem o voce şi o opinie. E şi lumea noastră, iar acestea trebuie să fie ascultate. Deşi toate drepturile noastre au o importanţă la fel de mare, consider dreptul la implicare în deciziile ce ne afectează unul fundamental, cu o respectare precară. Însă împreuna putem schimba asta!", a afirmat, la rândul său, Yusif.

"Prin parteneriatul cu Senatul României am reuşit să le dăm copiilor cuvântul, să stabilim un dialog constant între ei şi decidenţi, să aflăm care sunt priorităţile şi soluţiile pe care ei le identifică pentru respectarea şi promovarea drepturilor copilului. Implicând mai mult copiii şi tinerii în luarea deciziilor care îi privesc, susţinem incluziunea şi bunăstarea tuturor celor vulnerabili", a declarat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

Anul acesta, de 1 iunie, Senatul României a lansat platforma online senatjunior.ro, un instrument dedicat celor mici, care explică într-un limbaj accesibil ce este Senatul, cum funcţionează, ce sunt legile şi cum sunt create, dar şi multe alte informaţii despre procesul legislativ. Este primul website al unei instituţii din România dedicat copiilor. De asemenea, a devenit o tradiţie ca Senatul să îşi deschidă porţile în fiecare an pentru copii şi părinţi, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb