Debitul Dunării scade sub media lunii decembrie pe parcursul săptămânii viitoare

J.P.
Miscellanea / 20 decembrie 2020

Debitul Dunării scade sub media lunii decembrie pe parcursul săptămânii viitoare

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere până la valoarea de 3.500 metri cubi/secundă (mc/s), situându-se sub media multianuală a lunii decembrie de 5.200 mc/s, arată prognoza săptămânală a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 26 decembrie, relatează Agerpres.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în general în scădere, exceptând sectorul Cernavodă - Tulcea unde vor fi în creştere în prima parte a intervalului.

Pentru luna decembrie, debitul maxim al Dunării este estimat la 4.000 mc/s, iar cel minim la 2.800 mc/s, faţă de media lunii respective, de 5.200 mc/s.

Conform INHGA, în intervalul 20 - 26 decembrie 2020, prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din nordul, vestul şi sud-vestul ţării unde vor fi staţionare.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri şi izolat pod de gheaţă) existente pe râurile din Carpaţii Orientali se vor menţine fără modificări importante până la sfârşitul intervalului.

În luna decembrie 2020, regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş superior şi mijlociu, Cerna, Jiu mijlociu şi inferior, Olt inferior şi Vedea. Cele mai mici valori (sub 30% din normalele lunare) se vor înregistra pe râurile din bazinele hidrografice Rm. Sărat şi Bârlad şi pe afluenţii Prutului, se precizează în prognoza lunară emisă de INHGA.

Hidrologii avertizează că în prima lună de iarnă este posibilă apariţia formaţiunilor incipiente de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) pe unele râuri din zona de munte din Crişana, Transilvania şi Moldova vor fi în extindere şi intensificare, îndeosebi pe râurile mici din zonele de munte. În restul lunii decembrie acestea vor avea intensităţi şi extinderi variabile, în funcţie de evoluţia precipitaţiilor şi a temperaturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb