Debut românesc la puterea a treia în Deloitte CE FAST 50

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 octombrie 2008

Dezvoltatorii români de software AROBS Transilvania Software (Cluj-Napoca), TeamNet International (Bucureşti) şi LASTING Software (Timişoara) s-au clasat pe locurile 5, 7 şi respectiv 38 în Technology FAST 50 2008, un top al companiilor de tehnologie cu cele mai mari rate de creştere în regiune, realizat de Deloitte Central Europe şi aflat la a noua ediţie.

"Este prima dată când România se alătură acestui proiect, iar debutul a fost mai mult decât promiţător. S-au calificat trei companii, dintre care două direct în Top 10, şi fiecare a raportat rate solide de creştere a cifrei de afaceri în ultimii cinci ani", a arătat George Mucibabici, Preşedintele Deloitte România.

Compania AROBS Transilvania Software din Cluj-Napoca, plasată pe locul cinci, a înregistrat o creştere de 2.722% a cifrei de afaceri, din 2003 până în 2007. TeamNet International, parte a grupului Asesoft, s-a plasat pe locul 7 cu 2.028%. Cu o rată de creştere de 407%, LASTING Software, parte a grupului timişorean LASTING System, s-a poziţionat pe locul 38.

Rezultatul plasează România pe locul cinci în ierarhia pe ţări în regiune (pe acelaşi nivel cu Bulgaria), cu un procent de reprezentativitate de 6%.

"Performanţa companiilor româneşti într-un clasament care include companii producătoare de proprietate intelectuală este remarcabilă", a subliniat George Mucibabici. "Dacă până acum aveam doar câţiva producători de renume, pe o piaţă dominată de distribuitori de tehnologie, iată că încep să apară noi jucători care produc, vând şi implementează soluţii proprii pe plan local şi peste hotare".

Programul Deloitte Technology Fast 50 a fost lansat în Silicon Valley, California, în 1995 şi a fost extins la programul Technology Fast 500 în America de Nord, Asia-Pacific şi Europa. Acest program se derulează independent în 17 ţări din afara Statelor Unite şi în regiunea central-europeană, în Cehia, Ungaria, Letonia, Estonia, Polonia, Slovacia, Bulgaria şi, începând din acest an, România, Serbia, Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina şi Lituania.

În acest an, Deloitte Central Europe a lansat invitaţii de participare unui număr de peste 3.000 de firme din regiune. Numărul candidaţilor şi al ţărilor participante creşte de la an la an. Selecţia companiilor a avut la bază câteva criterii de eligibilitate. În primul rând, ele trebuie să aibă proprietate tehnologică sau intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaţionale, să producă o tehnologie sau să dedice o parte substanţială din venituri pentru cercetare şi dezvoltare de tehnologie. De asemenea, candidaţii trebuie să fi raportat venituri anuale de cel puţin 50.000 de euro pe an în ultimii cinci ani (2003 - 2007), să fie pe piaţă de minimum cinci ani, să aibă sediul în Europa Centrală şi să nu fie controlată de un investitor strategic.

Ediţia din 2008 al FAST 50 Europa Centrală este dominată de Ungaria, cu 14 companii (28% din total). Pe locul doi se plasează Cehia, cu 13 companii (26%). Polonia are nouă companii (20%), iar Slovacia - 4 (8%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb