Uniunea Europeană şi România au ales să creadă în valoarea educaţiei şi mai ales a schimburilor educaţionale, a susţinut vineri ministrul Educaţiei, Ligia Deca, informează agerpres.ro.
Ministrul Educaţiei a participat vineri la evenimentul "Învaţă şi dă mai departe" organizat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în contextul Anului European al Competenţelor, potrivit sursei menţionate.
Evenimentul a fost organizat în contextul Anului European al Competenţelor şi aduce în prim-plan experienţele din proiectele europene finanţate prin Erasmus+, Corpul European de Solidaritate şi Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor, finanţat prin Mecanismul financiar al SEE, conform sursei indicate.
Potrivit ministrului, evenimentul "Învaţă şi dă mai departe" este şi "o experienţă a bucuriei" pentru că toţi participanţii "fac lucruri pentru educaţie în sens larg", relatează agerpres.
Conform sursei citate, "Anul trecut a fost Anul European al Tineretului şi am vorbit despre perspective. Anul acesta este Anul European al Competenţelor şi vorbim despre experienţe. Uitându-mă la cele două teme putem vedea evoluţia. Ce era anul trecut o perspectivă anul acesta a devenit experienţă, şi despre asta este, până la urmă, programul Erasmus+, despre asta este corpul european de solidaritate", a afirmat Ligia Deca.
Ministrul a precizat că, pe lângă impactul pe care aceste programe le au în domeniul educaţiei şi a profesionalizării, acestea au, de asemenea, şi impact personal, transmite sursa indicată.
Potrivit agerpres, "Cred că pe lângă impactul vizibil şi măsurabil pe care aceste programe le au în domeniul educaţiei şi a profesionalizării în sens larg, ne raportăm de multe ori şi la impactul personal: prietenii, familii mixte, cunoaştere de culturi care uneori ne împing în a avea un orizont mai larg când vine vorba de dezvoltarea profesională, reţele profesionale, şi toate aceste lucruri se cuantifică mai greu în indicatori dar probabil că reprezintă atuul pe care programul Erasmus+ l-a avut pentru a avea o continuitate în timp, care depăşeşte în timp orice alt program regional de stimulare a activităţilor şi a schimburilor de experienţă, şi de asemenea cred că aceste experienţe personale ajută şi la sprijinul sporit pe care programul îl primeşte într-un context economic şi geopolitic foarte dificil", a precizat Deca.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.11.2023, 15:01)
Si UE si Romania a iceput sa creada in valoarea educatiei ?chiar acum intimpul madatului tau?esti fenamenala. Cine te-a lansat in lupta contra intunericului?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.11.2023, 18:22)
UE trebuie neaparat sa copieze minunea realizata cu "Romania Educata"
3. fără titlu
(mesaj trimis de credinciosul în data de 11.11.2023, 10:45)
sefu din Capu Verde relaxat e creierul Romaniei educate prin meditatii si al examenelor la care nota 7 se poate obtine cu cunostinte temeinice din clasa a cincea!
Ma uit la ea si cand imi aduc aminte de Funeriu si Miclea,imi dau seama ca ar fi putut fi o buna secretara,chiar are talent!