Decizie definitivă în dosarul de şantaj Antena Group-RCS&RDS

Andrei Stan
Anticorupţie #Media-Advertising / 28 iunie 2017

Decizie definitivă în dosarul de şantaj Antena Group-RCS&RDS

Dan Voiculescu a fost achitat

------

Actualizare 15:22

Magistraţii instanţei supreme l-au achitat pe Dan Voiculescu, condamnat în 12 mai 2016 la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul de şantaj Antena Group-RCS&RD.

Şerban Pop a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Sorin Alexandrescu, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Camelia Voiculescu a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, instanţa a decis achitarea lui Daniel Mateescu. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul SC Antena 3 şi Intact Publishing.

Totodată, instanţa a dispus o amendă de 200.000 de lei pentru Antena Group, pentru şantaj.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

(A.C.)

------

Magistraţii instanţei supreme urmează să se pronunţe definitiv astăzi în dosarul de şantaj "Antena Group"-"RCS&RDS", în care Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al "Antena Group", Sorin Alexandrescu, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi "Intact Publishing" au fost achitate, scrie News.ro.

La ultimul termen al procesului de la instanţa supremă, Camelia Voicuculescu şi Sorin Alexandrescu au spus că sunt nevinovaţi, au cerut să fie achitaţi şi, în cazul în care totuşi judecătorii consideră că au încălcat legea, au fost de acord cu prestarea de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Decizia instanţei supreme va fi definitivă.

La ultimul termen al procesului, care a avut loc vineri la instanţa supremă, fostul director general al "Antena Group", Sorin Alexandrescu, a spus că nu l-a şantajat pe Ioan Bendei, fostul administrator al "RCS&RDS", că el a urmărit doar realizarea unei anchete jurnalistice şi că se simte victima unei înscenări, adevăratele ţinte fiind Dan Voiculescu şi fiicele sale.

La rândul ei, Camelia Voiculescu a susţinut că este victima procurorilor, în condiţiile în care aceştia doreau să ajungă la tatăl său.

Procurorul DNA a cerut, la ultimul termen de judecată, majorarea tuturor pedepselor primite în primă instanţă de inculpaţii din dosarul şantajării "RCS&RDS", solicitând pentru Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu, Şerban Pop, Daniel Matiescu şi Sorin Alexandrescu pedepse la închisoare cu executare, iar în cazul "Antena Group", Antena 3 şi "Intact Publishing" condamnarea acestora la plata unor amenzi penale.

În 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al "Antena Group", Sorin Alexandrescu, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi "Intact Publishing" au fost achitate.

Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care va da o decizie definitivă în acest dosar. Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica să Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general "Antena TV Group" SA, de George Daniel Matiescu, director general al "Intact Publishing" SRL, şi de fostul şef al ANAF, Şerban Pop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb