Dedeman nu mai cumpără nicio clădire de birouri de la AFI

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 7 august 2017

Surse: Retailerul Dedeman - interesat de achiziţia clădirii în care funcţionează hotelul Marriott din Capitală

Dedeman nu mai cumpără niciuna din cele cinci clădiri de birouri al AFI Europe, conform unui comunicat transmis, ieri, Redacţiei. Acesta anunţă, fără să specifice motivele, că ambele părţi au renunţat la tranzacţie: "Companiile AFI Europe şi Dedeman au convenit să anuleze tranzacţia de vânzare a clădirilor de birouri AFI Park 1-3. După informarea de acum câteva zile prin care Dedeman şi-a exprimat intenţia de a nu continua discuţiile pentru achiziţionarea clădirilor AFI Park 4 & 5, care nu făceau în fapt obiectul unui acord cu caracter obligatoriu, ambele părţi au hotărât să înceteze această tranzacţie şi deopotrivă să nu procedeze la finalizarea înţelegerii de transfer al clădirilor AFI Park 1-3, astfel că AFI Europe va continua să opereze toate clădirile din parcul de business ca un complex de birouri unitar. În urma discuţiilor dintre cele două părţi, s-a stabilit de comun acord încetarea înţelegerii".

La începutul lunii iunie, Dedeman a anunţat că a semnat cu AFI Europe un antecontract de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park, aflat lângă mall-ul AFI Cotroceni. Acordul includea şi opţiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din cadrul aceluiaşi proiect, respectiv 4 şi 5, valoarea totală a tranzacţiei fiind estimată la 164 milioane euro.

Potrivit dezvoltatorului, această tranzacţie ar fi marcat prima vânzare făcută de AFI Europe pe piaţa noastră.

AFI Park este un ansamblu de birouri care include cele cinci clădiri, totalizând o suprafaţă închiriabilă de 70.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%.

Dedeman activează pe piaţa autohtonă de bricolaj, fiind una dintre cele mai mari companii româneşti. Înfiinţată în 1992, Dedeman deţine 45 de magazine.

În negocierile dintre cele două părţi, AFI Europe a fost consiliat de Colliers International România, casa de avocatură NNDKP şi de avocatul Bianca Stamatoiu, în timp ce Dedeman a fost consiliat de Popovici Niţu & Asociaţii, conform News.ro.

La data la care AFI Europe a spust că Dedeman şi-a anunţat intenţia să renunţe la imobilele AFI Park 1 şi AFI Park 3, reprezentanţii Dedeman nu au dorit să comenteze pe subiect.

Surse apropiate situaţiei ne-au precizat că retailerul Dedeman ar fi interesat de achiziţia clădirii în care funcţionează Hotelul Marriott din Capitală.

Potrivit surselor noastre, acţionarul companiei care administrează complexul hotelier ar cere 140 de milioane de euro pe clădirea Marriott. Se pare că niciunul dintre investitorii interesaţi nu este dispus să plătească acest preţ în schimbul imobilului de lângă Palatul Parlamentului, cea mai bună ofertă ridicându-se la circa 120 de milioane de euro, ne-au mai spus sursele citate, precizând că mare parte din cele 140 de milioane de euro acoperă un credit contractat de dezvoltatorul imobilului de la un consorţiu bancar şi garantat de stat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vor si taranii de la bacau ceva mare in bucuresti. Sa le dea cineva si lor o cladire, ca are banca bani ptr dedemani

    ????? ?? ?????? ???????? ????? ?????? ????? ??? ????, ???????? ? ???????????, ??? ???? ?? ????? ???? ????? ?? ????????? ????????? ? ???????-???????.

     

    ???????????? ???????? ????? ??? ?? ?????????????, ??? ? ?? ???????:  

    - Tilda (??????)  

    - Wix (????)  

    - Joomla (??????)  

    - Wordpress (?????????)  

    - Bitrix (???????)  

    ? ?.?.  

    ??????? 8-996-725-20-75 ??????? ?????? viber watsapp  

    ?????????? ?? ?????? ?????????????? ????? ?? ??????? Landing Page, ?? ? ??????????????? . ????????? ?????? ????? ????? ? ????????????? ????? ??? ???????? ?????? ? ?????????. ????? ????, ???????????? ??????? (????? ??????), ??????????? ????????????? ??? ?????, ???????? ?????, ????????? ??????????? ? ?????????.  

     

    ????? ?? ???????? ???? ???????? ????? ?? ???????????, ?????????? ? ??????????? ????? ? ??????? ? Google.  

     

    ?????? ?????? ??????? ????? ??????? ????? ??????  

    ???????? ???

    8-996-725-20-75 ??????? ?????? viber watsapp 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb