ZIARUL BURSA

07 august 2017
Sobolewski, Tic-Tac!

NU-S BOMBOANE, E CEASUL DE LA BVB Sobolewski, Tic-Tac!

MAKEEditorial / 7 august 2017

Practicile ilicite ale preşedintelui BVB Lucian Anghel şi ale unui număr de încă patru membri, în Consiliul Bursei, au determinat declanşarea unei anchete întreprinse de ASF 

Disperat să se menţină în scaunul de director general la BVB, Ludwik Sobolewski inventează diversiuni, ca să blocheze votul unui membru al Consiliului Bursei care nu îl agreează

Anghel îl susţine pe Sobolewski în absurdităţi, riscându-şi reputaţia de bancher, o dată în plus

Negru de supărare, vineri, Ludwik Sobolewski a plecat de la şedinţa Consiliului Bursei fără să ştie, încă, dacă-şi va pierde sau nu-şi va pierde postul de director general la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), căci preşedintele BVB Lucian Anghel a ratat a treia oară să impună Consiliului Bursei prelungirea contractului lui, iar mandatul îi expiră peste doar două săptămâni (cum s-ar fi exprimat soldaţii în termen de altadată, 14 AMR, adică 14 zile au mai rămas până la "liberare").

Împrumutaţii în CHF şi-au pierdut speranţa că francul va mai atinge nivelul din 2008

UPDATE/ FRANCUL ELVEŢIAN, APROAPE DE VALORILE DIN IANUARIE 2015 Împrumutaţii în CHF şi-au pierdut speranţa că francul va mai atinge nivelul din 2008

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 7 august 2017

Actualizare 10:53 Daniel Zamfir: "Nu trebuie să fii iniţiat în banking că să citeşti Legea 31/1990"

Deputatul Daniel Cătălin Zamfir a reacţionat, pe pagina sa de Facebook, la afirmaţia domnului Isărescu, cum că "este foarte greu ca nişte neiniţiaţi să descopere roata în materie de activitate bancară".

----

Francul elveţian (CHF) a avut o evoluţie surprinzătoare, în ultima săptămână, scăzând constant şi ajungând la valori similare celor din prima jumătate a lunii ianuarie 2015, când CHF a explodat neaşteptat, după ce Banca Elveţiei a ridicat pragul impus în 2011, de 1,2 franci pentru un euro.

Isărescu: "O bună parte din creşterea inflaţiei va proveni din preţul energiei"

UPDATE/ PREMIERUL ŞI GUVERNATORUL BNR - ALERTAŢI DE PREŢUL ENERGIEI Isărescu: "O bună parte din creşterea inflaţiei va proveni din preţul energiei"

EMILIA OLESCUCompanii / 7 august 2017

Actualizare 18:52 ANRE: "Creşterea preţurilor de pe PZU reflectă o corectă funcţionare corectă a mecanismelor de piaţă concurenţială"

Creşterea preţurilor energiei electrice de pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) reflectă o corectă funcţionare a mecanismelor de piaţă concurenţială, ce asigură corelarea cererii cu oferta, în condiţiile meteo actuale, a transmis astăzi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

------------

Deşi preţul energiei electrice pe piaţa spot a scăzut, vineri, cu peste 22%, după creşteri constante înregistrate în ultima perioadă, totuşi, nivelul acestuia continuă să îi îngrijoreze atât pe jucători, cât şi pe reprezentanţii autorităţilor din domeniu.

Cuiul lui Pepelea: manualele şcolare!

Cuiul lui Pepelea: manualele şcolare!

OCTAVIAN DANCultură / 7 august 2017

Multiplele probleme ale învăţământului au fost puse în umbră, în această vară, de discuţii interminabile despre manuale în general şi despre cel de sport în special.

Argumentum ad populum

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 7 august 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Să fie ştirile contrafăcute (fake news) de astăzi o practică străveche? Încă din antichitate argumentul apelului la popor (argumentum ad populum) a fost considerat un paralogism, o eroare în realizarea unui raţionament, un viciu de gândire sau şi mai clar, o incorectitudine voită sau involuntară care are ca rezultat pervertirea sau ademenirea auditoriului.

Bani din Bitcoin Cash. Ce urmează pentru noua alternativă a monedei virtuale

VOCI Bani din Bitcoin Cash. Ce urmează pentru noua alternativă a monedei virtuale

MIHNEA DUMITRUInvestiţii Personale / 7 august 2017

Pe 1 august, moneda virtuală Bitcoin (BTC) a făcut pui. Simplu spus, din cauza unor neînţelegeri în comunitatea monedei descentralizate, pe baze tehnice care vizează anumite limitări ale codului original, un grup a creat propria versiune, numită Bitcoin Cash (BCH). Toţi utilizatorii de Bitcoin care aveau în portofelele virtuale BTC au descoperit, în urma descărcării unui nou soft, un număr egal de BCH.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Toyota" preia 5% din "Mazda"

"Toyota" preia 5% din "Mazda"

Internaţional / 7 august 2017

Constructorul auto japonez "Toyota Motor" Corp. a anunţat, vineri, semnarea unui acord de parteneriat cu un alt producător nipon de maşini, "Mazda Motor" Corp., cele două companii urmând să construiască în comun, o nouă uzină de...

MACRO NEWSLETTER 7 August 2017

MACRO NEWSLETTER 7 August 2017

Internaţional / 7 august 2017

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări şi în iulie 2017, cu 209 mii, după o creştere cu 231 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo