ÎN PRIMUL SEMESTRU Grupul MOL a înregistrat creşteri ale vânzărilor retail de carburant în România

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 august 2017

Profitul net al grupului MOL a fost de 183 miliarde HUF (639 milioane USD) în prima jumătate a anului, cel mai mare din ultimii 10 ani

Vânzările retail de carburant ale MOL în România au continuat creşterea semnificativă. Astfel, vânzările de motorină (retail) ale MOL în România au crescut cu 12% în prima jumătate a anului, în timp ce vânzările de benzină s-au majorat cu 1%, comparativ cu prima jumătate a lui 2016, potrivit datelor financiare publicate vineri de către companie. Toate segmentele de business ale grupului Mol au înregistrat creştere, ceea ce a generat o majorare cu 23% a rezultatului operaţional (clean CCS EBITDA) comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă. Segmentul Upstream a înregistrat rezultate solide în prima jumătate a anului 2017, cu un rezultat EBITDA de 128 miliarde HUF (447 milioane USD), în creştere cu 45% faţă de perioada similară a anului trecut, şi a generat flux de numerar liber de 321 milioane USD. Principalii factori care au determinat această evoluţie au fost ascensiunea preţurilor la hidrocarburi pe fondul majorării cu 30% a preţului ţiţeiului Brent, precum şi costurile de exploatare mai mici. Producţia medie de hidrocarburi a atins 110.000 bep/zi în primele şase luni, ceea ce este conform cu estimările pentru anul în curs. Segmentul Downstream a înregistrat un rezultat Clean CCS EBITDA de 186 miliarde HUF (652 milioane USD) în prima jumătate a anului. În perioada analizată, s-a înregistrat o creştere de 8% faţă de perioada similară a anului trecut, determinată de marjele de rafinare mai mari şi de disponibilitatea sporită a activelor, care au compensat marjele mai reduse din segmentul petrochimic. Segmentul Servicii pentru Clienţi (Retail) a avut un rezultat operaţional EBITDA record la nivelul primului semestru, de 43 miliarde HUF (150 milioane USD), cu 18% peste nivelul înregistrat în prima jumătate a anului precedent. Segmentul Gas Midstream (transport de gaze naturale) a generat un rezultat EBITDA de 31 miliarde HUF (107 milioane USD), în creştere cu 12% faţă de primul semestru al anului precedent, pe baza volumelor considerabil mai mari şi a veniturilor mai mari din taxele pentru utilizarea capacităţii de transport.

Zsolt Hernadi, Preşedinte şi CEO al Grupului MOL, a comentat referitor la aceste rezultate: "Ne îmbunătăţim semnificativ estimarea pentru 2017 privind rezultatul operaţional (clean CCS EBITDA) la peste 2,3 miliarde USD (faţă de peste 2 miliarde USD estimate anterior)".

Prima jumătate a anului 2017 a fost marcată de paşi importanţi în ceea ce priveşte implementarea Strategiei Grupului MOL pentru anul 2030. Acordurile de parteneriat semnate cu Evonik şi thyssenkrupp pentru investiţia strategică a MOL în lanţul valoric al Propilenoxidului ("Proiectul Poliol") vor impulsiona, potrivit comunicatului de presă, expansiunea Grupului către sectorul petrochimiei şi vor deschide calea către a deveni cel mai important jucător din domeniul petrochimiei în Europa Centrală şi de Est. Mai mult, MOL se află în prezent cu un pas mai aproape de a construi o reţea de peste 250 de încărcătoare pentru vehicule electrice în Europa Centrală şi de Est, ca parte a consorţiului NEXT-E, care a primit în acest scop o finanţare UE de 19 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb