Delegaţie a Comisiei pentru politică externă, în vizită în Danemarca

F.A.
Politică / 11 aprilie 2013

O delegaţie a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor condusă de Borbély László, preşedintele Comisiei, a efectuat, în perioada 9-11 aprilie, o vizită oficială în Regatul Danemarcei, arată un comunicat de presă.

Din delegaţie au făcut parte doamna vicepreşedinte Natalia Intotero şi domnul deputat Dan Laurenţiu Tocuţ, secretar al Comisiei.

Delegaţia a avut o întâlnire la Ministerul danez al Mediului cu Mikkel Aare-Hansen, secretar general adjunct al ministerului, o întâlnire la Folketing cu Jeppe Kofod, preşedintele Comitetului parlamentar pentru politică externă şi membri ai Comisiilor pentru afaceri europene şi pentru egalitate de şanse, precum şi o întâlnire la Ministerul Afacerilor Externe cu Michael Zilmer-Johns, secretar de stat, directorul politic al ministerului.

La Ministerul Mediului din Danemarca, preşedintele Borbély a mulţumit pentru sprijinul constant acordat României încă din perioada de pre-aderare (în valoare de aproape 50 milioane euro) şi a prezentat principalele preocupări ale ţării noastre pentru securitatea energetică, dezvoltarea surselor regenerabile, colectarea deşeurilor, îmbunătăţirea calităţii apei şi a aerului.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a evidenţiat necesitatea realizării unui echilibru adecvat între protecţia mediului şi dezvoltare, pentru un sistem integrat de investiţii în infrastructura energetică "verde", cu tehnologii eco-inovative, care să permită o dezvoltare economică durabilă. Totodată, a solicitat sprijinul părţii daneze în domeniul elaborării legislaţiei verzi, a achiziţiilor şi a valorificării eficiente a certificatelor de mediu.

Potrivit comunicatului, în cadrul întâlnirii de la parlamentul danez cu membri ai Comisiilor pentru politică externă, afaceri europene şi egalitate de şanse, Borbély a evidenţiat buna cooperare bilaterală şi în cadrul Uniunii Europene, a făcut o trecere în revistă a preocupărilor României privind îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor comunitare, aderarea la zona euro, pentru asigurarea securităţii energetice şi a dezvoltării durabile.

Borbély László a evidenţiat de asemenea, potenţialul de cooperare şi complementaritate între Zona Baltică şi Zona Mării Negre, necesitatea utilizării proiectelor din cadrul Strategiei Dunării şi a Parteneriatului Estic. La solicitarea parlamentarilor danezi, membrii delegaţiei române au mai abordat chestiuni legate de integrarea socială a minorităţii romilor, cooperarea în combaterea traficului de persoane, valorificarea expertizei daneze în domenii precum agricultura, mediul, sănătatea, egalitatea de şanse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb