DELEGAŢIE A CONGRESULUI SUA, LA BUCUREŞTI Klaus Iohannis: "România oferă oportunităţi foarte bune pentru investiţiile străine"

Elena Deacu
Politică / 27 martie 2015

Actualizare 19:33 Ponta, către delegaţia SUA: "Palatul Victoria nu e cel mai frumos, Palatul Parlamentului - greu de întreţinut"

Premierul Victor Ponta i-a spus şefului delegaţiei Congresului SUA, aflată la Bucureşti, că Palatul Victoria, unde s-a întâlnit cu acesta, nu este cel mai frumos loc din Bucureşti, spre deosebire de Palatul Parlamentului, imobil plăcut de vizitat, dar greu de întreţinut în special pe timpul iernii, potrivit surselor din presă.

Ponta a făcut aceste consideraţii, azi, când a primit delegaţiea Congresului SUA în Salonul Alb de la Palatul Victoria.

"E o încăpere relativ mică, dar sper să încăpem cu toţii! De fapt, clădirea Guvernului nu este în mod necesar cel mai frumos loc din Bucureşti. Fascinantă pentru toţi cei care vin la Bucureşti este Casa Parlamentului, acea clădire uriaşă, care este un loc plăcut de vizitat, dar nu este neapărat cel mai plăcut loc de care trebuie să ai grijă, pentru că, în fiecare iarnă, există un anumit cost al încălzirii pe care Guvernul îl plăteşte, desigur. Deci, este impresionant pentru toţi cei care vizitează", a spus Ponta, la începutul întâlnirii.

În timpul discuţiilor, premierul a reluat ideea că este "foarte fericit" în privinţa cooperării politice şi militare dintre România şi Statele Unite ale Americii, dar nu este încă fericit în privinţa colaborării economice dintre cele două părţi.

El a asigurat că întreaga clasă politică din România sprijină parteneriatul strategic cu SUA.

Preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor, Mac Thornberry, care a condus Delegaţia Congresului Statelor Unite ale Americii, a subliniat, la rândul său, că ambele partide politice din SUA sprijină puternic Parteneriatul special cu România şi sunt hotărâte să dezvolte această colaborare şi mai mult în viitor.

El a admis că relaţiile economice trebuie să fie complementare legăturilor excelente de colaborare în domeniul securităţii.

(Alexandru Costea)

--------------

Actualizare 18:37 Ponta: "Relaţiile româno-americane au un parcurs ascendent"

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a subliniat astăzi, că relaţiile româno-americane au un parcurs ascendent, care cunosc o dinamică susţinută şi o continuă aprofundare şi diversificare, sub egida Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Victor Ponta, a primit astăzi, la Palatul Victoria, delegaţia Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, condusă de Mac Thornberry, preşedintele Comitetului pentru Forţe Armate. Vizita delegaţiei americane în România face parte dintr-un turneu într-o serie de state Aliate şi partenere din regiune.

Ponta a evidenţiat, în cadrul întâlnirii, dorinţa autorităţilor române ca 2015, anul în care se împlinesc 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi SUA, să marcheze noi progrese în cooperarea bilaterală în toate domeniile de interes comun reflectate în cadrul Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, adoptată la nivelul cel mai înalt pe 13 septembrie 2011, la Washington D.C.

Prim-ministrul Victor Ponta a reliefat nivelul excelent al colaborării bilaterale în domeniile securităţii şi apărării dintre România şi SUA, cu atât mai importantă având în vedere contextul fluid şi evoluţiile îngrijorătoare din regiune. A fost exprimată susţinerea fermă pentru consolidarea prezenţei SUA în ţara noastră şi în regiune, precum şi pentru continuarea cooperării parteneriale în regiunea Mării Negre.

A fost accentuat, cu acest prilej, interesul comun al ţării noastre şi al partenerilor americani pentru dezvoltarea cooperării în plan economic şi investiţional, inclusiv în domeniul energetic. Au fost prezentate, în context, situaţia şi perspectivele macroeconomice ale României, precum şi măsurile adoptate recent de Guvern în vederea creşterii atractivităţii economiei române pentru investitorii americani, conform dialogului avut cu secretarul comerţului al SUA, Penny Pritzker, în marja vizitei efectuate de Prim-ministrul României la Washington, în februarie 2015.

Şeful Guvernului român a solicitat şi sprijinul membrilor Congresului SUA pentru includerea cât mai curând posibil a României în programul Visa Waiver, evocând efectele pozitive ale unei asemenea decizii asupra amplificării relaţiei economice bilaterale.

Membrii delegaţiei Congresului SUA au transmis aprecierea pentru rolul jucat de România, ca partener şi Aliat strategic al SUA, în plan regional, euro-atlantic şi global, precum şi pentru progresele constante înregistrate în cadrul Parteneriatului Strategic. A fost subliniată importanţa pe care legislativul american o acordă evoluţiilor din regiunea Mării Negre şi interesul în consultarea şi sprijinirea Aliaţilor SUA din regiune. Totodată, a fost evidenţiată satisfacţia pentru cooperarea bilaterală de excepţie în cadrul proiectelor comune de la Bazele militare Deveselu, care devine operatională anul acesta, şi Mihail Kogălniceanu.

---

Actualizare 16:41

Preşedintele Klaus Iohannis a primit vineri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii, context în care a afirmat că România oferă oportunităţi foarte bune pentru investiţiile străine.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întâlnirii au fost abordate teme de interes comun, legate de Parteneriatul strategic politico-militar şi de securitate între România şi SUA, colaborarea în cadrul NATO şi participarea României la amplasarea, la Deveselu, a sistemului de apărare antibalistic, precum şi situaţia tensionată din Ucraina.

O atenţie deosebită, în cadrul discuţiilor, a fost acordată investiţiilor americane în România.

"Domnul preşedinte Klaus Iohannis a subliniat că România oferă oportunităţi foarte bune pentru investiţiile străine şi că procesul de eradicare a corupţiei reprezintă un pas important în atragerea investitorilor care caută un mediu de afaceri stabil şi corect", precizează Administraţia Prezidenţială.

Delegaţia Congresului SUA este condusă de Mac Thornberry, preşedintele Comitetului pentru Forţele Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

---

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, astăzi, la Cotroceni o delegaţie oficială a Congresului Statelor Unite ale Americii.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a preşedintelui se găsea "primirea unei delegaţii a Congresului Statelor Unite ale Americii condusă de domnul Mac Thornberry, preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor".

Vizita oficialilor SUA în România vine la scurt timp după ce americanii au anunţat că vor trimite un ambasador la Bucureşti.

Şi premierul Victor Ponta se va întâlni, vineri, la Palatul Victoria, cu această delegaţie a Congresului SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb