Dell si Citrix pun bazele unui parteneriat în vederea simplificarii tehnologiilor de virtualizare

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 25 octombrie 2007

Dell urmeaza sa integreze tehnologia Hypervisor XenServer în serverele Dell PowerEdge în vederea furnizarii de solutii de virtualizare integrate si usor de utilizat

Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS), lider mondial pe piata de solutii de infrastructura pentru livrarea de aplicatii si Dell Inc. au anuntat parteneriatul creat în vederea furnizarii de tehnologii de virtualizare pentru clientii companii, indiferent de dimensiunea acestora. Prin încorporarea tehnologiei Citrix XenServer OEM Edition în gama de servere Dell PowerEdge în anul ce urmeaza, cele doua companii partenere vor oferi milioanelor de utilizatori Dell din întreaga lume solutii integrate si usor de utilizat de instalare si gestionare a sistemelor virtuale.

"Scopul nostru este de a simplifica mediul IT pentru toti clientii nostri. Prin integrarea de solutii bazate pe standarde, precum XenServer pe platformele noastre de server, vom putea elimina costurile si complexitatea asociate cu tehnologia de virtualizare, furnizând totodata, optiuni multiple, flexibilitate si accesibilitate extinsa pentru clientii companii, indiferent de dimensiunea acestora," a declarat Simon Negus, Vice President, Services and Solutions, Dell EMEA. "Aceasta solutie simpla si usor de implementat permite utilizatorilor instalarea si gestionarea sistemelor virtuale imediat dupa achizitionare, precum si trecerea la o solutie mai complexa, multi-server, atunci când infrastructura o cere."

"Suntem foarte multumiti de semnarea acestui parteneriat important cu Dell. Datorita statutului de lider al Dell pe piata de servere, acest parteneriat va oferi produselor Citrix XenServer o acoperire extinsa pe o piata care numara milioane de clienti Dell," a declarat Frank Artale, Vice President of Business Development, Citrix. "Înca de la început, scopul nostru a fost de a oferi utilizatorilor acces imediat la solutiile Xen, iar integrarea unei platforme hypervisor (platforma de virtualizare care permite rularea simultana a mai multor sisteme de operare pe un singur sistem gazda) simplifica semnificativ procesele de virtualizare, permitând clientilor sa colaboreze cu mai multi furnizori de sisteme de servere prin oferirea unei experiente de utilizare fara sincope."

Ca parte din contractul de colaborare, solutia Citrix XenServer va oferi suport pentru Dell OpenManageTM, iar Dell va comercializa solutia completa multi-server Citrix XenServer Enterprise Edition ca produs de sine statator sau ca optiune de upgrade (sub forma de licenta) de la solutia integrata XenServer OEM Edition. În plus, XenServer OEM Edition si XenServer Enterprise vor fi testate, certificate si compatibile pentru rularea pe produsele Dell.

Aceasta noua oferta cosolideaza angajamentul Dell de a simplifica mediul IT si de a furniza solutii complete de virtualizare, usor de implementat împreuna cu servere si sisteme de stocare optimizate din start pentru mediile virtuale. De asemenea, serviciile de virtualizare Dell vor permite utilizatorilor sa configureze si sa implementeze solutii practice, fiabile si comprehensive de virtualizare pentru a raspunde nevoilor actuale si viitoare ale infrastructurii cu costuri totale de detinere mai ridicate si un singur punct de suport.

Citrix XenServer OEM Edition este compatibil si ofera suport pentru upgrade la Citrix XenServer Enterprise Edition. Lansat în august 2007, Citrix XenServer Enterprise Edition 4 include XenMotionTM destinat migrarii live a sistemelor virtuale care ruleaza; XenCenterTM, un cadru scalabil si flexibil de gestionare a infrastructurii virtuale, integrat în fiecare sistem gazda; interfata deschisa XenAPI bazata pe standarde - permite dezvoltatorilor independenti de software (ISV) si producatorilor de echipamente (OEM) sa dezvolte solutii suplimentare pentru XenServer Enterprise Edition; si platforma solida hypervisor de 64 biti cu suport pentru sisteme de operare pentru mediul enterprise de 32 si 64 de biti.

Pentru a garanta o cale simpla de upgrade si acces neîntrerupt la aceste functii cu valoare adaugata, atât solutiile Citrix XenServer OEM Edition, cât si Citrix XenServer Enterprise Edition vor fi rezidente în firmware-ul sistemului.

Preturi si disponibilitate

Livrarile pentru serverele Dell cu tehnologia Citrix XenServer OEM Edition încorporata sunt planificate pentru trimestrul I din 2008.

Citrix XenServer Enterprise Edition 4 este disponibil începând de astazi. Pentru un server dual socket, pretul pentru Citrix XenServer Enterprise Edition porneste de la 1.120 Euro pentru o licenta de un an si 1.750 Euro pentru o licenta permanenta. Preturile nu includ TVA si taxele de livrare. Citrix XenServer Enterprise Edition poate fi achizitionat, de asemenea, direct de la Dell sau de la un distribuitor autorizat.

Despre produsele de virtualizare Citrix XenServer

Produsele de virtualizare Citrix XenServer se adreseaza utilizatorii care doresc sa reduca numarul de servere care functioneaza la randament redus prin scaderea dramatica a costurilor de operare si de hardware ale serverelor. Aceste reduceri de costuri pot fi atinse prin economisirea consumului de energie si prin reducerea cerintelor de spatiu, de racire si de întretinere ale sistemelor. Oferind solutii de virtualizare de înalta performanta prin intermediul unei platforme usor de utilizat, produsele Citrix XenServer ofera suport atât pentru servere Windows, cât si Linux. Produsele Citrix XenServer se bazeaza pe platforma Xen® hypervisor si ofera solutii de virtualizare usor de utilizat pentru Windows si Linux, cu functii integrate pentru gestionarea ciclului de viata al echipamentelor virtuale - totul la costuri si performante de ne-egalat. Produsele Citrix XenServer sunt adoptate de companii din întreaga lumea pentru a spori gradul de utilizare al serverelor, cosolidarea serviciilor de suport pentru server si pentru a reduce costurile totale de detinere.

Despre Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptiva la cerintele clientilor sai, oferind tehnologie si servicii inovatoare, considerate fiabile si valoaroase de catre utilizatori. Dell este unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sisteme si servicii si se situeaza pe pozitia 34 în topul Fortune 500.

Despre Citrix

Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS) este liderul mondial si cel mai cunoscut nume din domeniul solutiilor de infrastructura pentru livrarea de aplicatii. Peste 200.000 de organizatii din întreaga lume se bazeaza pe Citrix pentru a livra aplicatii utilizatorilor, oriunde s-ar afla acestia în conditii de maxima performanta, securitate sporita si costuri reduse. 100% din companiile incluse în topul Fortune 100 si 99% din companiile din topul Fortune Global 500 sunt clienti Citrix, alaturi de alte mii de companii de mici dimensiuni si de utilizatori profesionali. Citrix are aproximativ 6.200 de canale de distributie si parteneri strategici în peste 100 de tari. Venitul anual al companiei în 2006 a atins cifra de 1.1 miliarde dolari.

Pentru investitorii Citrix

Acest document contine declaratii anticipative realizate în conformitate cu prevederile Capitolului 21E din Securities Exchange Act din anul 1934. Declaratiile anticipative incluse în acest comunicat de presa nu ofera garantia unor viitoare performante. Aceste declaratii implica o serie de factori care pot influenta rezultatul final, care poate fi diferit de estimarile expuse în acest document. Factorii care ar putea determina asemenea diferente includ riscurile asociate cu cresterea veniturilor, recunoasterea veniturilor, dezvoltarea si distributia produselor companiei, cererea si lantul de furnizare al produselor, factorii economici si cei ce tin de competitie, parteneriatele strategice ale companiei, achizitiile si alte riscuri asociate procesului de integrare, precum si alte riscuri expuse în raportul înaintat de catre companie Comisiei Securities and Exchange. Citrix nu îsi asuma obligatia de a actualiza declaratiile anticipative incluse în acest comunicat de presa.

Citrix®, Citrix Presentation Server™ si Citrix Access Essentials™ XenSource™ sunt marci ale Citrix Systems Inc. si/sau a uneia sau a mai multor filiale ale companiei si pot fi înregistrate în Statele Unite ale Americii la U.S Patent and Trademark Office sau în alte tari la oficiile corespunzatoare. Orice alte marci si marci înregistrate incluse în acest document sunt detinute de terti,

© 2007 Dell Corporation Limited. Dell, OpenManage si logo-ul Dell sunt marci înregistrate ale Dell Inc. Dell nu reclama drepturi de proprietate asupra marcilor si numelor detinute de terti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb