Deloitte: "Băncile din Europa trebuie să investească masiv în IT"

V.B.
Bănci-Asigurări / 23 iunie 2014

Băncile europene sunt afectate de revoluţia digitală şi trebuie să investească masiv în sisteme IT, ca să rămână competitive, potrivit unui raport al Deloitte, citat de CNBC.

Astfel, băncile tradiţionale de retail vor fi nevoite să diminueze costurile, pe măsură ce noile tehnologii au redus barierele de intrare pentru noile tipuri de actori din industria bancară, precum creditele de tip "peer to peer" (P2P).

Acum doi ani, grupul bancar britanic Royal Bank of Scotland (RBS) a fost afectat de o cădere a sistemului său de calculatoare care i-a afectat operaţiunile timp de mai multe zile, clienţii neputând face depozite sau plăţi. La începutul acestui an, NatWest a avut probleme serioase cu sistemul său de mobile banking.

"Avantajul competitiv de bază al băncilor faţă de nou-intraţi este erodat de tehnologie şi reglementare", a declarat Zahir Bokhari, partener la Deloitte.

Bokhari a adăugat: "Pe măsură ce concurenţa venită din partea surselor alternative de finanţare se intensifică, băncile vor fi nevoite să îşi reinventeze infrastructura de IT. Nu este credibil să te aştepţi la venituri solide, în condiţiile în care operezi cu sisteme IT bazate pe tehnologia anilor 1970".

În anii de după criza financiară din 2007-2008, politicile de reglementare au favorizat competitorii băncilor tradiţionale. Mai mult: programele software gata de utilizare permit unei mici bănci să cheltuie doar 17 milioane dolari pentru înfiinţare şi circa 8 milioane dolari ca să funcţioneze timp de un an. Totodată, băncile sunt ameninţate de furnizorii de plăţi electronice precum PayPal, pe măsură ce folosirea banilor lichizi se diminuează. Acest fenomen a stârnit şi interesul unor mari jucători din domeniul Internetului, precum Google sau Apple.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb