Populaţia Ungariei utilizează, încă, depozitele bancare ca modalitate principală pentru păstrarea economiilor, potrivit unui studiu al Institutului de Cercetări de piaţă GKI. Acesta notează că structura economiilor este, în Ungaria, destul de diferită faţă de alte state cu pieţe monetare şi de capital mai avansate.
Potrivit analizei, realizată pe un eşantion de 1.000 de gos-podării, 56% dintre unguri nu sînt capabili să economisească nimic, avînd nevoie de întregul venit pentru traiul zilnic. Totuşi, 15% au reuşit să economisească cîte ceva, dar şi-au păstrat banii în casă. Aceştia nu intenţionează să investească vreo sumă din economiile acumulate. Pe de altă parte, 12% nu sînt împotriva investiţiilor, însă, pentru moment, nu au ales nici un mod de a investi. Numai 17% dintre gos-podăriile cuprinse în studiu fac parte din categoria investitorilor care îşi planifică ce să facă cu economiile lor. Astfel, depozitele bancare se sitează în topul preferinţelor lor. Aproape trei sferturi dintre intervievaţi au optat pentru depozitele bancare, ponderea depozitelor pe termen sub un an fiind de două ori mai mare decît cele pe termen mai lung.
Studiul mai arată că 30% dintre investitori au optat pentru asigurări, 12% pentru titluri de stat pe termen scurt, iar 9% au ales obligaţiunile guvernamentale (titluri de stat pe termen lung). Nouă procente dintre cei intervievaţi îşi ţin economiile în alte valute, iar 11% au achiziţionat acţiuni sau obligaţiuni corporative.