DEPUTAT PNL:  Planul Naţional de Control al Cancerului, îngropat de trei ani de zile în sertarele Ministerului Sănătăţii

D.D.
Politică / 31 martie 2019

Antoneta Ioniţă (Sursa foto: Twitter)

Antoneta Ioniţă (Sursa foto: Twitter)

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă susţine că, de trei ani de zile, Planul Naţional de Control al Cancerului este îngropat în sertarele Ministerului Sănătăţii, deşi în România se înregistrează anual 48.300 de decese provocate de cancer. "România se situează mult peste media Uniunii Europene şi se menţine cu cele mai înalte rate de incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin din spaţiul european", susţine deputatul liberal.

"De trei ani, România are un Plan Naţional Multianual Integrat de Control al Cancerului, pentru perioada 2016-2020, dar acesta nu a fost niciodată adoptat printr-o Hotărâre de Guvern. Această situaţie vine în contextul în care, cu aproximativ 48.300 de decese cauzate anual de cancer, România se situează mult peste media Uniunii Europene şi se menţine cu cele mai înalte rate de incidenţă şi mortalitate prin cancer de col uterin din spaţiul european. Anual, sunt diagnosticate peste 4.300 de noi cazuri şi aproape 2.000 de românce îşi pierd viaţa din cauza cancerului de col uterin, pe fondul unui diagnostic tardiv. Situaţie similară şi în cazul cancerului de sân, 80% dintre cele aproximativ 7.000 de noi paciente descoperite anual fiind în fază avansată", a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, deputatul PNL Antoneta Ioniţă.

Aceasta susţine că Planul Naţional Multianual de Control al Cancerului s-a rătăcit prin nişte sertare ale Ministerului Sănătăţii, deşi a fost realizat de experţi, în cadrul unor parteneriate finanţate de Comisia Europeană.

"Cu această incidenţă pe care o înregistrăm, este evident că avem nevoie de programe de prevenţie, de depistarea formelor de cancer în stadii incipiente, de acces la tratamente inovative, de servicii medicale preventive şi curative, pentru a diminua numărul românilor victime ale cancerului. Şi nu, niciodată asta nu se va întâmpla cu programe naţionale peste care se aşterne praful, nepăsarea unor funcţionari şi indiferenţa celor care ne conduc. De trei ani, Guvernul, prin Ministerul Sănătăţii, a ignorat realitatea bolnavilor de cancer, pe care îi condamnă la dispariţie", a mai transmis deputatul liberal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb