Deputaţii au adoptat propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea SRR şi SRTV

Ziarul BURSA #Politică / 30 martie 2006

Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor a adoptat, ieri, pe articole, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea radioului şi televiziunii publice. Potrivit preşedintelui comisiei, Raluca Turcan, rezultatul obţinut este unul bun, în sensul depolitizării, transparenţei şi profesionalizării celor două instituţii.

Raluca Turcan şi-a manifestat speranţa că întreaga clasă politică va respecta "spiritul şi filozofia acestei legi, în sensul în care imposibilitatea impusă în actul normativ de a demite consilii de administraţie să nu poată fi încălcată prin modificări de lege".

Ea consideră că noua lege răspunde cerinţelor existente la nivelul Uniunii Europene privind instituţiile publice de radio şi televiziune, cît şi nevoilor reale ale cetăţenilor României de a primi informaţii corecte şi echidistante.

Conform noii legi, taxele plătite de populaţie pentru radioul şi televiziunea publică vor fi colectate tot de către societatea "Electrica", în condiţiile în care, aşa cum consideră deputaţii din Comisia pentru cultură, nu există deocamdată un mecanism acceptabil în acest sens.

Deputaţii au mai stabilit că, în cazul respingerii rapoartelor de activitate ale celor două societăţi, consiliile de administraţie nu vor mai fi demise de Parlament. Raportul, care se va evalua în funcţie de rezultatele financiare şi nu de cele editoriale, se va îmbunătăţi, în cazul respingerii, cu propuneri de revigorare a aspectelor nesatisfăcătoare într-un termen de şase luni.

Comisia a mai decis ca noua lege să intre în vigoare la 60 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Pînă la desemnarea unui nou consiliu de administraţie, va rămîne în mandat cel vechi şi nu unul interimar, aşa cum este stabilit în prezent în lege.

Totodată, prin noua lege consiliile de administraţie ale SRR şi SRTV vor avea cîte 13 membri, unul propus de Preşedinţiei, unul de guvern, doi din partea societăţii civile, şapte de către partidele parlamentare şi unul propus de reprezentaţii salariaţilor.

Din momentul intrării în vigoare a noii legi, societatea civilă va avea la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi desemna candidaţii. Alte 30 de zile vor fi la dispoziţia comisiilor parlamentare de cultură pentru a-i valida pe candidaţii societăţii civile, în timp ce candidaţii propuşi de partidele parlamentare vor fi au-diaţi pentru a primi un aviz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb