Deputaţii britanici cer o dată limită pentru acordarea rezidenţei în UK

S.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 iulie 2016

Deputaţii britanici cer o dată limită pentru acordarea rezidenţei în UK

Migraţia din Uniunea Europeană va spori înaintea ieşirii Marii Britanii din UE, dacă guvernul nu impune o dată limită de acordare a rezidenţei permanente pentru noii sosiţi, a avertizat un comitet al parlamentului britanic. Deputaţii au sugerat introducerea unei date limită după care cei sosiţi să nu mai poată primi statutul de rezident permanent după încetarea statutului de membru UE al Marii Britanii, potrivit Rfi.ro.

Membrii comitetului pentru afaceri interne al Camerei Comunelor au sugerat trei date limită: 23 iunie 2016 - data la care electoratul a votat în referendum în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE, data la care va fi depusă oficial notificarea intenţiei de părăsire a UE în temeiul articolului 50 al Tratatului de la Lisabona şi data efectivă de încetare a calităţii de membru UE care în principiu ar trebui să fie la doi ani după depunerea notificării.

"Experienţa trecutului arată că tentativele de înăsprire a regulilor privind imigrarea au dus la creştere bruscă a numărului de migranţi înaintea intrării în vigoare a noilor reguli", se spune în raportul deputaţilor.

"Multe vor depinde de negocierile dintre Regatul Unit şi UE şi acord privind păstrarea sau limitarea liberei circulaţii în Uniune", mai scrie în raport.

Preşedintele comitetului parlamentar pentru afaceri interne, deputatul Partidului Laburist din opoziţie, Keith Vaz, a spus că deşi cetăţenii UE din Marea Britanie nu trebuie folosiţi ca pioni pe o tablă de şah în negocierile cu UE, sunt şanse că în această perioadă imigraţie din UE să sporească.

Introducerea unei date limită după care persoanele sosite din UE nu vor mai putea beneficia de statutul de rezident permanent după ieşirea Mariii Britanii din Uniunea a fost sugerată recent şi de ministrul pentru ieşirea Marii Britanii din UE, David Davis.

Ca răspuns la raportul publicat de deputaţI, guvernul a declarat: "Am afirmat în mod clar că dorim să protejăm statutul cetăţenilor UE care se află deja aici şi singura situaţie în care acest lucru nu ar fi posibil ar fi dacă drepturile cetăţenilor britanici din ţărle membre UE nu ar fi protejate în schimb."

"Suntem pe cale să începem aceste negocieri şi ar fi greşit să prezentăm în mod anticipat o poziie unilaterală. Dar în mod clar nu există un mandat pentru acceptarea liberei circulaţii a persoanelor aşa cum a existat până acum", a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

În referendumul din 23 iunie electoratul a votat cu 52% - 48% în favoarea ieşirii din UE, iar controlul migraţiei din statele membre UE a fost unul dintre principalele argumente ale susţinătorilor părăsirii UE.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a spus noului premier Theresa May cu prilejul recentei vizite la Paris că Marea Britanie nu poate continua să aibă acces la piaţa unică europeană după ieşirea din UE decât dacă acceptă libera circulaţie a persoanelor, precizează sursa citată.`

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb