Deputaţii jurişti vor ca legea privind înfiinţarea ANI să fie considerată de "complexitate deosebită"

Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2006

Deputaţii din Comisia juridică au decis, în şedinţa de ieri, să solicite Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o prelungire a termenului până la care să se depună raportul la proiectul de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate. În interpretarea membrilor comisiei, proiectul de lege ar fi unul de "complexitate deosebită", social-democratul Eugen Nicolicea sus-ţinând, în acest sens, că în textul legii ar fi articole care sunt de competenţa Camerei, existând şi unele care ar fi de competenţa Camerelor reunite.

Dacă şi conducerea Camerei Deputaţilor va fi de acord cu propunerea, termenul de depunere a raportului se va prelungi de la 45 la 60 de zile. În cadrul dezbaterilor asupra proiectului, democratul Daniel Buda a remarcat că Biroul Permanent a fost sesizat cu actul normativ pe data de 21 iulie, iar termenul pentru depunerea raportului este 4 septembrie, existând riscul aprobării tacite. "Cele 45 de zile constituţionale, pentru depunerea raportului s-ar împlini chiar pe 5 septembrie, la începutul sesiunii de toamnă, ceea ce ar duce la aprobarea tacită", a arătat Buda. Înainte de observaţia făcută de Daniel Buda, deputaţii jurişti hotărâseră să amâne dezbaterea proiectului până la prima şedinţă a comisiei de săptămâna viitoare.

Deputatul PD a afirmat că termenul de depunere al amendamentelor este pe 31 august şi mai există grupuri parlamentare care vor să facă amendamente. El a susţinut însă că deputaţii pot să facă amendamentele direct în plen. Propunerea sa a fost combătută de deputaţii PSD, care, prin vocea secretarului Comisiei, Florin Iordache, au precizat că marţi vor depune aceste amendamente, astfel încât să fie discutate în comisie.

Preşedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon, dar şi alţi deputaţi au arătat că nu se precizează de când "curg" cele 45 de zile şi că Parlamentul a fost constituţional, în perioada de vacanţă. Camera Depu-taţilor este prima cameră sesizată cu acest proiect legislativ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb