DEPUTATUL GABRIEL ANDRONACHE:  "PNL va contesta la CCR procedura de reluare a votului la Cameră în cazul unui pachet de opt legi"

Andrei Stan
Politică / 7 martie 2016

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anunţat că liberalii vor contesta în următoarele două zile la CCR procedura privind reluarea votului asupra unui pachet de opt legi, susţinând că s-a procedat în mod "nelegal".

"Vom contesta pe chestiuni de procedură reluarea votului asupra unui pachet de opt reglementări şi, de asemenea, celebra lege a defăimării, a domnului Liviu Dragnea. De fapt, votul asupra a opt reglementări a fost reluat din cauza faptului că domnul Dragnea voia neapărat ca reglementarea sa să intre în circuitul legislativ. Noi considerăm că o asemenea procedură încalcă dispoziţiile regulamentare. Nu am depus sesizarea pentru că am aşteptat depunerea celor opt legi votate de două ori la secretarul general, ele au fost depuse astăzi (luni - n.r.). Preşedintele Zgonea a făcut anunţul la începutul şedinţei şi de aceea nu au putut face sesizarea până acum la CCR", a declarat astăzi Gabriel Andronache, la Camera Deputaţilor, relatează Agerpres.

El a explicat că un prim motiv al sesizării este că Biroul permanent al Camerei Deputaţilor nu avea posibilitatea de a dispune de facto suspendarea procedurii de vot electronic.

"Un prim motiv este acela referitor la faptul că Biroul permanent nu avea posibilitatea şi nici Comitetul liderilor de a dispune de facto suspendarea procedurii de vot electronic. Practic, noi spunem că s-a procedat în mod nelegal, deoarece suspendarea unei norme aflate în vigoare (...) trebuia suspendată printr-un act normativ, respectiv printr-o hotărâre a Camerei Deputaţilor - nici Biroul permanent, nici Comisia pentru regulament nu au adus în plenul Parlamentului un proiect de hotărâre prin care dispoziţiile referitoare la votul electronic să fie suspendate pe o perioadă determinată", a explicat Andronache.

Deputatul liberal a adăugat că reluarea votului trebuia să se întâmple în aceeaşi şedinţă.

"Al doilea motiv - este acela că practic nici Biroul permanent, nici Comitetul liderilor nu putea să dispună reluarea votului printr-o altă procedură decât cea a votului electronic decât preşedintele de şedinţă. În data de 17 februarie preşedintele de şedinţă nu a cerut reluarea votului, ci a continuat votarea după cele nouă voturi exprimate prin vot electronic prin ridicare de mână. Consecinţa este că votul care a fost reluat într-o altă şedinţă, respectiv şedinţa din 24 februarie, este neregulamentar şi este nelegal. Reluarea votului trebuia să se întâmple în aceeaşi şedinţă şi la propunerea acelui preşedinte de şedinţă care a fost Florin Iordache", a arătat Andronache.

El a precizat că PNL nu va contesta la CCR toate cele opt proiecte de lege, ci doar cel care se referă la recepţia Palatului Parlamentului.

"Am ales această reglementare pentru că este singura care nu afectează drepturi sau beneficii ale cetăţenilor, ci priveşte strict chestiuni de administrare a Palatului Parlamentului", a spus Andronache.

Deputaţii au decis ca votul electronic să fie suspendat în şedinţele de plen şi înlocuit cu votul deschis, prin ridicare de mână, timp de o săptămână.

Măsura a fost luată după ce au fost semnalate erori la votul electronic. Au fost votate electronic opt proiecte de lege, printre care şi legea privind promovarea demnităţii umane iniţiată de Liviu Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb