DEPUTATUL PNL NICULINA MOCIOI: O autostradă Craiova-Lugoj, singura şansă de dezvoltare a regiunii Olteniei

Elena Deacu
Companii #Transporturi / 16 iunie 2015

Deputatul PNL, Niculina Mocioi, reprezentant al colegiului numărul 5 din judeţul Gorj, a adresat o interpelare prim-ministrului Victor Ponta, referitoare la necesitatea construirii autostrăzii Craiova-Lugoj, considerând că realizarea unei "autostrăzi a Olteniei" reprezintă singura sansă de dezvoltare a regiunii.

"În lipsa unei infrastructuri moderne întreaga regiune rămâne condamnată la săracie. Căci nu poti vorbi de investiţii mari cu capital străin când, tu, ca ţară nu reuşeşti să creezi un coridor spre Europa. Investitorii nu pot veni în România pe calea ferată, mai ales când infrastructura feroviară lasă de dorit. Dacă vorbim de exportul de produse, este absolut necesară o cale de legatură rapidă spre Europa pentru organizarea cu operativitate a activităţii de transport", a spus Niculina Mocioi

Deputatul de Gorj atrage atenţia guvernanţilor că, din păcate, în Master Planul General de Transport înaintat Comisiei Europene spre aprobare se pare că Autostrada Oltenia nu există. Potrivit domniei sale, judeţul Gorj este monoindustrial axat pe partea de extracţie cărbune şi furnizare de energie electrică, dar, afirmă aceasta, "cu mare potenţial în mai multe domenii de activitate". Ca atare "trebuie găsite soluţii pentru crearea de alternative care să ducă la dezvoltarea a cât mai multor domenii de activitate".

Deputatul PNL susţine, tototdată, că "o autostradă ar avea nenumărate beneficii economice: ar realiza o legătură între regiunea de Sud a UE de regiunea de Vest, cu tranzit prin România, şi ar implica, pe lângă stimularea interesului investitorilor pentru această zonă, inclusiv o creştere a turismului, a locurilor de muncă şi o majorare substanţială a exporturilor, apropiind astfel această zonă de media europeană, aşa cum prevăd politicile elaborate în această direcţie de către Uniunea Europeană, incluzându-se aici politicile de coeziune".

În aceste condiţii, deputatul Niculina Mocioi doreşte să ştie care va fi strategia Guvernul în ceea ce priveşte acest obiectiv de mare importanţă pentru infrastructura judeţului Gorj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb