DEPUTATUL PSD TAMARA CIOFU:  "Voi propune screening gratuit pentru depistarea osteoporozei"

A.I.
Politică / 5 mai 2017

(Sursa foto: Wikipedia)

(Sursa foto: Wikipedia)

Deputatul PSD Tamara Ciofu a declarat vineri că va propune Ministerului Sănătăţii să introducă în programele de screening pentru depistarea bolilor cu impact mare asupra sănătăţii publice şi testarea pentru determinarea densităţii osoase tuturor persoanelor care prezintă factori de risc pentru osteoporoză, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Tamara Ciofu a afirmat: "Avem în programul de guvernare la capitolul de sănătate realizarea de screening gratuit pentru depistarea precoce a malformaţiilor congenitale, a bolilor netransmisibile cu impact public ridicat, dar şi a bolilor infecţioase transmisibile. Consider că este necesar să introducem şi screeningul gratuit pentru identificare osteoporozei. În Romania, circa 1,3 milioane de femei, adică una din trei femei cu vârsta de peste 50 de ani se confruntă cu probleme legate de fragilitatea oaselor".

În prezent, Ministerul Sănătăţii desfăşoară programul naţional de boli endocrine prin care se asigură în spital şi în ambulatoriu numai tratamentul cu medicamente specifice pentru osteoporoză, nu şi analizele gratuite pentru evaluarea pierderilor de densitate osoasă.

Deputatul social-democrat a declarat: "Organizaţia Mondială a Sănătăţii a introdus osteoporoza în categoria afecţiunilor majore de sănătate publică. Osteoporoza reprezintă o problemă din ce în ce mai importantă, pe măsură ce populaţia de vârsta a treia din ţara noastră este în creştere. 30% dintre femeile aflate la menopauză din Uniunea Europeană sunt diagnosticate cu osteoporoză. Mai multe organizaţii medicale au publicat recomandari pentru screeningul osteoporozei, în special în rândul persoanelor cu vârsta între 60 şi 65 de ani care prezintă factori de risc pentru fracturi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb