DESPRE BLESTEMUL ROSTIT DE VÎNTU Perversa ca pă Târgu Ocna

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 13 septembrie 2010

Perversa ca pă Târgu Ocna

Sorin Ovidiu Vîntu a fost sprijinit să coboare scările Parchetului, a ajuns cu greu la maşină, s-a urcat, apoi s-a aplecat de mijloc şi şi-a rostit blestemul:

"Atunci când Traian Băsescu va pierde, în sfârşit, o bătălie, să îl văd în locul meu".

Aceasta a fost singura lui declaraţie.

În spatele ei se ghiceşte un univers.

Este un univers diferit de cel în care trăim, cu o etică aparte.

În primul rând, este remarcabil că Vîntu recunoaşte că Băsescu este neînfrânt, până acum, în pofida străduinţelor sale mediatice băsescofobe şi apropierii sale de PSD-ul lui Geoană.

Implicit, Vîntu recunoaşte că a pierdut bătălia cu Băsescu. Dar, tot implicit, Vîntu sugerează că Nicolae Popa şi favorizarea lui ca infractor nu ar avea nimic de a face cu arestarea de joi.

În una din variante, el ar vrea să spună că a fost arestat pentru că a pierdut bătălia electorală în care mizase pe Geoană şi că Băsescu se foloseşte de cazul Nicolae Popa, doar ca pretext, ca să-l elimine din orice joc (este verosimilă şi o a doua variantă, care nu are nici o legătură cu politica, pe care o prezentăm în caseta alăturată).

Se cuvine ca, aici, să precizăm natura relaţiilor lui Vîntu cu Popa: este vorba despre doi bărbaţi care au avut încredere unul în altul, de-a lungul a cel puţin şase ani de îmbogăţire rapidă (o butadă cunoscută zice "nu-mi spune cum ai făcut primul milion...", cu înţelesul că primul milion ar fi, întotdeauna, murdar). Un deceniu după ce Popa nu a mai contat în afacerile sale, Vîntu îi trimite, totuşi (conform acuzaţiilor), bani buni în străinătate, îl numeşte afectuos "bătrânelule", "golanule", "banditule". Şi pare să aibă grijă de familia lui Popa rămasă în ţara.

Desigur, este posibil să fie motivat de temerea că Popa ar fi un martor periculos pentru felul în care şi-a făcut averea. Dar asta nu exclude un sentiment de camaraderie.

Tot aşa, la ieşirea de la Parchet, liderul sindical Liviu Luca a rostit cuvintele-cheie ale "eticii" afacerilor lui Vîntu:

"Pot să vă spun un singur lucru: Vîntu este prietenul meu şi va fi prietenul meu în orice situaţie".

Nu-i interesant?

Luca şi Vîntu sunt sau au fost parteneri de business.

Ce nevoie au să fie şi prieteni, ba chiar, într-atât, încât să fie "prieteni în orice situaţie"?

Ce naiba de afacere e asta?!

Este posibil ca eventualele ajutoare băneşti trimise de Vîntu lui Popa să reprezinte manifestări ale acestui cod etic - "prieten în orice situaţie".

Privit din această perspectivă, blestemul lui Vîntu dezvăluie semnificaţii neaşteptate, ţinând cont că, până prin 2008, Băsescu a fost apropiat de Vîntu.

Practic, Vîntu nu s-a aşteptat ca "fostul camarad Băsescu" să-l dea pe mâna poliţiei.

Codul etic - "prieten în orice situaţie" - nu permite asta.

Nu contează că, între timp, Vîntu l-a atacat pe Băsescu, că s-a aliat cu adversarii politici ai lui Băsescu, că televiziunea lui l-a atacat neîncetat pe Băsescu şi că, prin celebrul filmuleţ cu pumnul dat băieţelului i-a dat lui Băsescu "perversa ca pă Târgu Ocna".

Ce treabă are poliţia cu bătăile noastre?, pare să spună Vîntu.

Ş-acum tot ei chiamă Poliţia!

Ce-nseamnă asta?!

Ori suntem golani, ori nu mai sîntem?!

Drept urmare, Vîntu îl blesteamă pe Băsescu:

"Atunci când Traian Băsescu va pierde, în sfârşit, o bătălie, să îl văd în locul meu".

Este blestemul unei etici de un tip anume, care a fost încălcată.

Din păcate, au împuşcat câinele

O convorbire interesantă pentru investitorii FNI

Referatul procurorului cuprinde relatarea mai multor convorbiri telefonice între actorii acestei întâmplări care s-a lăsat cu arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, şoferul său Alexandru Stoian şi Octavian Turcan.

Printre ele, sunt incluse dialoguri cu caracter privat, fără relevanţă în caz. Aceasta este situaţia convorbirii dintre Vîntu şi Popa despre problemele personale ale fiicelor lor - o parte a dialogului care nu avea ce căuta în Referat, cu atât mai mult cu cât Referatul a fost lăsat să "transpire" în presă.

Gestul este jegos.

O infamie.

În schimb, o convorbire între Alexandru Stoian şi un misterios interlocutor român din Indonezia, pare să facă referire la fidelitatea lui Nicolae Popa faţă de un angajament de tăcere pe care acela şi l-ar fi luat, cu nouă ani în urmă, faţă de Vîntu.

Misteriosul interlocutor îl asigură pe Stoian că (probabil, Vîntu) nu are motive de nelinişte (vorba sloganului: "Dormi liniştit...").

Da, câteva sute de mii de investitori FNI sunt extrem de interesaţi de "cifrele" asupra cărora Popa şi-a luat angajamentul să tacă.

Şi chiar şi noi, ziariştii care am relatat dezastrul FNI de acum nouă ani, suntem interesaţi.

"În ziua de 04.01.2010, la ora 16:20:47, ALEXANDRU STOIAN contactează UN DOMN (Mobil Indonezia):

ALEXANDRU STOIAN: Da.

INTERLOCUTOR: Să înţeleagă că aşa cum s-a discutat de la început suntem exact în aceeaşi situaţie, suntem cu totul dedicaţi acestei chestiuni. Nu există niciun fel de îndoială vis-a-vis de comportament, vis-a-vis de suspiciunile că s-ar face un deal cu cineva, sau ceva de genul ăsta. Nici ca cifre, nici ca şi comportament. Deci să nu-şi facă niciun fel de griji. Ceea ce el i-a spus cândva, acum 9 ani când a plecat, a rămas valabil şi va fi valabil întotdeauna. Deci nu există de aici nelinişte că, eu ştiu, se gândeşte cineva să spună ceva împotriva lui, şi o să facă ceva împotriva lui. Să nu se gândească la asta: nici ca cifre, nici ca fapte.

ALEXANDRU STOIAN: Ok, da".

A doua variantă

Este posibil ca bătălia cu Băsescu, în care Vîntu se recunoaşte învins, să fie o alta, care nu are nici o legătură cu politica.

Ea poate fi însăşi "partida Nicolae Popa", care, conform Referatului Procuraturii, s-a desfăşurat, în Indonezia, ca o partidă de şah între Vîntu, care a căutat să-l scape, şi autorităţile române, care au căutat să-l înhaţe.

(Extrase din REFERATUL cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive, întocmit de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică)

"(...) în aceeaşi perioadă inculpaţii au cunoştinţă şi de faptul că au fost reînnoite demersurile efectuate în mod oficial de către autorităţile judiciare române pentru extrădarea condamnatului Popa Nicolae, astfel încât îi solicită precizări persoanei de legatură din Indonezia. Din probele existente la dosarul cauzei rezultă că [demersurile efectuate - n.n.,eroare de redactare a procurorului] în aceeaşi perioadă de timp autorităţile române făceau demersuri pentru soluţionarea cererilor de asistenţă judiciară în materie penală. Prin urmare s-a remarcat în această perioadă o insistenţă pentru idenificarea unor soluţii viabile pentru ca banii, care reprezintă, potrivit datelor cauzei, garanţia că cei aflaţi în Indonezia, însărcinaţi cu această problemă, vor găsi soluţiile prin care Popa Nicolae să nu fie extrădat.

Această stare de lucruri poate fi prezentată ca fiind o, adevărată concurenţă, între inculpaţi şi autorităţile române care au solicitat potrivit uzanţelor şi procedurilor în materia cooperării judiciare internaţionale extrădarea condamnatului.

Într-o formulare metaforică, demersul reprezintă o adevărată competiţie purtată pe piste paralele între autorităţile judiciare şi inculpaţi, şi poate fi tradusă prin < să vedem cine câştigă - legea sau favorizatorii ? >"

"Pericolul pe care l-ar reprezenta pentru ordinea publică lăsarea în libertate a inculpaţilor este conturat de analiza modalităţii concrete în care au acţionat inculpaţii, care denotă o specializare dusă la extrem pentru a evita descoperirea faptelor şi tragerea la răspundere penală, sfidarea la adresa valorilor sociale referitoare la înfăptuirea justiţiei şi convingerea că se găsesc deasupra legii."

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Sofisticat mod de a spune ca Vintu e un golan...

    1. ...si basescu,doar ca vintu respecta etica golaneasca,in timp ce basescu nici una.

      Uriasa banda de i.di.oti nativi, clica securisto-comunista , este formata din golani! Absolut toti incepind cu tig.anul iliescu, care si-a strigat numele in legatura cu cei din Piata Universitatii, catarama, tiriac, patriciu, etc.... bugetarii... angajatii regiilor autonome,.... cei din firmele capuse care sug majoritatea banilor din bugetul de stat... si pina la cea din urma femeie de servici purtatoare a otrepei. basescu e o caracuda mica intrunind toate caracteristicile membrilor clicii. Cei din clica, inclusiv vintu, cum spunea, pe buna dreptate cineva inainte, nu respecta etica golaneasca. De aceea, acestei bande, uriasa, nu i se potriveste in nici un fel denumirea de "mafie" sau "caracatita" pentru ca mafi este formata din oameni inteligenti si cu caracter puternic. Faptul ca securisto-comunistii isi asigura subzistenta din banii FMI spune multe - astfel cea mai mare afacere a lor, contrabanda, nu le aduce bani indestulatori, ba, mai mult, si acestia se vor imputina - vezi rezultatul referendumului din R Moldova!

      PERFECT.FELICITARI.

    Make,scrii articole complicate,dar subiectul asta e chiar foarte complicat si trebuie sa fi avut curaj de mai multe feluri sa intri in el. Cred ca l-ai condus milimetric la tinta.Bravo!

    1. Modul cum a procedat justitia in privinta lui Vantu este execrabil.Am impresia ca cei doi mari din justitie: Kovesi si Morar n-au facut altceva decat sa execute un ordin politic, diversionist , ca scop, si mod de a proceda. Pe de alta parte, daca se examineaza listele celor care au ridicat sume imense de la FNI,printre cei aflati pe lista se numara si Traian Basescu Cu suma de 3 miliarde lei , la nivelul anilor 99! Adica aproximativ150000-250000 USD. Printre cei mituiti se numara nume respectabile astazi. Care au interes ca afacerea sa nu mai transpire..Din jena , nu voi reproduce datele din presa vremii! Mi-se face sila si azi citind lista respectiva.Magistrati ,politicieni,politisti cu ranguri inalte, oameni de afaceri ulterior foarte prosperi consultanti ai guvernului PD! Dincolo de astea ramane cardasia ascunsa dintre cele trei ciume politice existente in Romania: Ciuma rosie, ciuma galbena si cea care conduce astazi:ciuma portocalie., Care conduce o operatie politico-economica de GENOCID impotriva poporului roman. Dirijata de Traian Basescu!...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb