"Deutsche Bank": Ajutorul pentru Grecia vine, probabil, prea târziu

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 mai 2010

Programul de sprijin al Uniunii Europene (UE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru Grecia, în valoare de 110 miliarde de euro, vine, probabil, prea târziu, consideră directorul general al "Deutsche Bank" AG, Josef Ackermann, citat de un post de televiziune elveţian.

"În momentul în care piaţa se porneşte împotriva Greciei, este ca un val. Să opreşti un asemenea val este, bineînţeles, foarte greu", a afirmat Ackermann.

Vineri, Parlamentul de la Berlin a aprobat contribuţia de 22,4 miliarde de euro a Germaniei la pachetul de finanţare pregătit de zona euro pentru Grecia. Banca Germană de Dezvoltare va acorda Greciei un credit de 8,4 miliarde de euro în acest an, la care se vor adăuga 14 miliarde de euro în 2011 şi 2012. Creditele vor fi garantate de statul german.

Printre grupurile financiare care se vor implica în ajutarea Greciei se numără "Deutsche Bank" AG, "Commerzbank" AG, "DZ Bank" AG, "HVB Group", "Allianz" SE şi "Munich Re". Băncile şi asiguratorii germani implicaţi în acest sprijin au promis că vor contribui cu 8,1 miliarde de euro.

În plus, companiile financiare germane au promis că vor sprijini planul negociat de FMI şi UE prin cumpărarea de bonduri de la banca publică KfW, care furnizează partea de 22,4 miliarde de euro ce revine Germaniei.

Potrivit autorităţii de reglementare financiară din Germania, BaFin, băncile din ţară au o expunere de 34,4 miliarde de euro pe Grecia, iar asiguratorii - de 9 miliarde de euro. Expunerile sunt sub formă de credite şi bonduri.

Slovenia ar putea vinde obligaţiuni pentru sprijinul Greciei

Slovenia ar putea să vândă obligaţiuni sau să obţină un credit pentru finanţarea părţii sale din pachetul de 110 miliarde de euro stabilit de UE şi FMI pentru Grecia, a anunţat ministrul finanţelor Franc Krizanic. Partea Sloveniei la acest ajutor este de 384 milioane de euro, echivalentul a 3,6% din bugetul ţării pe anul curent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb