Deutsche Boerse îşi apără planul de fuziune cu NYSE Euronext

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 mai 2011

Deutsche Boerse consideră că fuziunea cu NYSE Euronext este cea mai bună combinaţie posibilă.

Deutsche Boerse consideră că fuziunea cu NYSE Euronext este cea mai bună combinaţie posibilă.

Sindicaliştii bursei germane nu sunt de acord cu afacerea

Conducerea Deutsche Boerse AG, operatorul Bursei de Valori din Frank-furt, şi-a apărat, ieri, planul de fuziune cu NYSE Euronext, îndemnând acţionarii să sprijine afacerea, în contextul în care piaţa transatlantică a primit o ofertă rivală de la Nasdaq OMX Group Inc. şi IntercontinentalExchange Inc.

"Planul de fuziune are la bază o logică antreprenorială strictă, în beneficiul acţionarilor, emitenţilor, inves-titorilor, staff-ului şi al centrelor financiare din Frankfurt şi New York", a declarat Reto Francioni, directorul executiv al Deutsche Boerse, în cadrul adunării anuale a acţionarilor desfăşurate ieri, în Frankfurt.

Potrivit oficialilor Deutsche Boerse, fuziunea va creşte vânzările noii entităţi cu cel puţin 150 de milioane de euro, estimarea fiind majorată faţă de cea precedentă, care preconiza un plus de 100 de milioane de euro. Sinergiile acestei afaceri sunt evaluate la 400 de milioane de euro.

Deutsche Boerse are nevoie de aprobarea a 75% dintre acţionarii săi ca să poată prelua NYSE Euronext. Piaţa transatlantică trebuie să primească aprobarea din partea a cel puţin 50% dintre acţionari, iar votul acestora va fi exprimat în 7 iulie.

Miercuri, sindicatul angajaţilor Deutsche Boerse le-a cerut acţionarilor bursei germane să respingă proiectul de fuziune cu NYSE Euronext, considerând că tranzacţia pune în pericol modelul de afaceri al operatorului bursier de la Frankfurt. Reprezentanţii sindicali susţin că tranzacţia cu NYSE Euronext nu este în interesul acţionarilor Deutsche Boerse. Dar, lipsa sprijinului sindicaliştilor nu este suficientă ca să blocheze fuziunea.

Deutsche Boerse a anunţat, în februarie, că va achiziţiona NYSE Euronext, pentru aproape 10 miliarde dolari, tranzacţia ducând la crearea celei mai mari pieţe bursiere din lume. Săptămâna trecută, Nasdaq OMX şi IntercontinentalExchange au decis să lanseze către acţionarii NYSE Euronext oferta ostilă de preluare, după ce conducerea NYSE le-a respins de două ori propunerea de aproximativ 11 miliarde dolari.

NYSE Euronext consideră că oferta primită de la Nasdaq şi ICE este prea riscantă şi, în schimb, cea de la bursa germană creează mai multă valoare şi nu se va împiedica de probleme antitrust.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb