Deutsche Boerse nu-şi majorează, încă, oferta pentru NYSE Euronext

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie 2011

În luna februarie, Deutsche Boerse a oferit aproape 10 miliarde dolari pentru preluarea NYSE Euronext.

În luna februarie, Deutsche Boerse a oferit aproape 10 miliarde dolari pentru preluarea NYSE Euronext.

Deutsche Boerse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, nu va lua o decizie privind o eventuală majorare a ofertei pentru preluarea NYSE Euronext până când conducerea acesteia din urmă nu va face un anunţ cu privire la propunerea primită vineri, din partea Nasdaq OMX Group Inc. şi IntercontinentalExchange Inc. (ICE), spun surse apropiate situaţiei, citate de presa străină.

Vineri, Nasdaq OMX şi ICE din SUA au lansat o ofertă comună de aproape 11,3 miliarde dolari pentru achiziţia NYSE Euronext, încercând astfel să împiedice preluarea New York Stock Exchange de către Deutsche Boerse, a cărei ofertă a fost de aproape 10 miliarde dolari. Cele două companii au propus 42,50 dolari în numerar şi acţiuni pentru fiecare titlu al pieţei transatlantice NYSE Euronext. Conform ofertei, acţionarii NYSE Euronext ar primi 14,24 dolari în numerar plus 0,4069 titluri comune Nasdaq OMX, res-pectiv 0,1436 acţiuni comune ICE pentru fiecare titlu deţinut.

Oferta este cu 19% mai mare decât cea lansată în februarie de către Deu-t-sche Boerse, conform preţului de închidere al titlurilor operatorului Bursei de Valori din Frankfurt la data de 31 martie. Totodată, propunerea este cu 27% mai mare comparativ cu preţul acţiunilor NYSE Euronext la data de 8 februarie, ziua care a precedat anunţul prvind negocierile cu Deutsche Boerse.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Boerse a declarat, ieri, că oficialii operatorului Bursei din Frankfurt cred cu tărie că fuziunea dintre Deuts-che Boerse şi NYSE Euronext este cea mai bună combinaţie posibilă.

Împreună, bursa germană şi NYSE Euronext vor domina piaţa acţiunilor din Europa Continentală. Cele două companii au anunţat că-şi vor reduce costurile cu 300 de milioane de euro (408,7 milioane de dolari) pe an, în urma fuziunii.

Dacă, însă, va avea loc tranzacţia propusă vineri, atunci piaţa futures ICE ar prelua operaţiunile de profil ale NYSE Euronext, iar Nasdaq OMX - restul. O eventuală combinaţie a activităţilor Nasdaq OMX cu cele ale NYSE Euronext ar crea cea mai mare bursă internaţională, cu sediul în New York.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb