Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energEurowind Energy anunţă finalizarea staţiei electrice de transformare şi demararea montajului panourilor fotovoltaice din parcul Teiuş

R.S.
Companii / 30 iulie

Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energEurowind Energy anunţă finalizarea staţiei electrice de transformare şi demararea montajului panourilor fotovoltaice din parcul Teiuş

Dezvoltatorul şi operatorul danez de proiecte de energie eoliană, fotovoltaică şi hibride, Eurowind Energy, anunţă finalizarea staţiei electrice de transformare şi demararea montajului panourilor fotovoltaice din cadrul parcului Teiuş, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, urmând să devină operaţional la jumătatea lunii octombrie 2024, proiectul din judeţul Alba va produce anual aproximativ 103.59 GWh, contribuind la reducerea emisiilor de carbon cu 37,125 tone anual.

Staţia de transformare internă, un element esenţial al parcului fotovoltaic Teiuş, a fost achiziţionată în urma unei proceduri de cumpărare competitivă, câştigată de ENEVO GROUP SRL şi realizată la cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă. Totodată, contractul de achiziţie încheiat cu ofertantul a presupus transportul, montajul, testarea şi punerea în funcţiune a staţiei de transformare şi transformatorului electric de putere 110/20 kV, 80 MVA. Acestea vor asigura integrarea eficientă a energiei produse în reţeaua electrică naţională, facilitând astfel obiectivele României de a creşte ponderea energiei regenerabile în mixul energetic naţional.

În acelaşi timp, începerea montajului de structură pentru panourile fotovoltaice marchează un nou pas important în realizarea acestui proiect ambiţios. Cu o capacitate instalată totală de 60,2 MW, parcul fotovoltaic Teiuş va produce suficientă energie verde pentru a alimenta 25.000 gospodării, reducând emisiile de CO2 şi promovând conservarea mediului înconjurător. Proiectul finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi dezvoltat de beneficiarul TEIUŞ SOLAR va sprijini combaterea schimbărilor climatice prin majorarea producţiei de energie din surse regenerabile solare din judeţul Alba cu 60,2 MW.

"Suntem extrem de încântaţi să anunţăm finalizarea staţiei de transformare şi demararea montajului panourilor fotovoltaice din parcul Teiuş. Acest proiect reflectă angajamentul nostru de a investi în viitorul verde şi sustenabil al României şi de a aduce beneficii semnificative comunităţii locale şi economiei naţionale," a declarat Adrian Dobre, Country Manager România în cadrul Eurowind Energy.

Prin progresul parcului fotovoltaic Teiuş, Eurowind Energy îşi reafirmă dedicarea pentru dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă care să contribuie la o economie mai eficientă din punctul de vedere al utilizării surselor, mai ecologică şi mai competitivă şi să susţină eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb