Grupul TeraPlast a primit sâmbătă, 12 februarie, vizita unei delegaţii, în fruntea căreia s-a aflat Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Acesta a fost însoţit de Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cărora li s-a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, senatorul Paul Stănescu, vicepreşedinte al Senatului, şi deputatul Daniel Suciu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, oficialii au fost primiţi de membri ai conducerii executive TeraPlast, iar în cadrul întâlnirii s-a discutat despre oportunităţile şi provocările din mediul de afaceri românesc, în special pe piaţa construcţiilor şi a materialelor reciclate, şi despre avantajele dezvoltării firmelor cu capital românesc. Un accent deosebit a fost pus pe problemele apărute în contextul actual complex, marcat de creştere a costurilor cu materiile prime, stres în lanţurile de aprovizionare, tensiune în piaţa energetică şi lipsa forţei de muncă.
Delegaţia a vizitat şi fabrica de ambalaje flexibile biodegradabile din parcul industrial TeraPlast din Sărăţel, recent pusă în funcţiune, o unitate care beneficiază de cele mai noi tehnologii în domeniu, cu un grad ridicat de automatizare. Proiectul a avut o valoare totală de 11,8 milioane de euro şi a fost cofinanţat prin schema de ajutor de stat.
"Ne bucurăm să vedem interesul real al factorilor de decizie pentru dificultăţile întâmpinate de producătorii români şi deschiderea pentru soluţii de rezolvare a problemelor noastre. Într-o societate matură trebuie să existe un dialog permanent între stat şi mediul privat, o cooperare mutual benefică, iar rezultatul să fie dezvoltarea industriei româneşti şi întărirea capitalului autohton....Considerăm că investiţiile publice şi promovarea economiei circulare ar trebui să fie axe prioritare în programele legislative şi de alocare a finanţării. Cu un sprijin consistent şi bine direcţionat, vor fi încurajate soluţii româneşti, preferabile celor din import, iar companiile autohtone se vor dezvolta şi vor deveni competitive pentru că au acest potenţial" , a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.
În ultimii trei ani, Grupul TeraPlast a derulat investiţii de 211 milioane de lei, din care 187 milioane de lei au fost proiecte la care a beneficiat cofinanţare prin schema de ajutor de stat. Sprijinul din partea statului s-a ridicat la 93 de milioane de lei, ceea ce reprezintă jumătate din finanţarea proiectelor vizate. În aceeaşi perioadă, Grupul a contribuit la bugetul de stat cu taxe şi impozite în valoare totală de peste 240 milioane de lei.
Aceste investiţii duc la crearea a 250 de noi locuri de muncă. Conform prevederilor în vigoare, Grupul va rambursa ajutorul de stat prin taxe şi impozite suplimentare pe care le va plăti în cinci ani de la operaţionalizarea investiţiilor, se arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2022, 14:11)
E masa bogata la TRP cu PSD-ul la masa?
1.1. Titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Protaru în data de 14.02.2022, 14:58)
Gazda e TRP. E plina de PET-uri masa. "Face sens", cand spui TRP spui plastic.