Dialoguri@MAE pe tema Strategiei Europene de Securitate

Elena Deacu
Politică #Apărare / 8 aprilie 2015

Ministerul Afacerilor Externe lansează, la iniţiativa ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, începând de joi, 9 aprilie 2015, seria de dezbateri interactive "Dialoguri@MAE", dedicate unui schimb de idei nemijlocit şi contactului direct între reprezentanţii MAE şi cei ai societăţii civile.

"Lansarea platformei de dezbateri «Dialoguri@MAE» vine din nevoia de a discuta, într-o manieră deschisă, temele de actualitate care au impact asupra politicii externe a României. Consider că prin intermediul acestor dezbateri vom putea împărtăşi cu mediul academic, think-tank-uri de profil, reprezentanţi ai mass-media şi alţi reprezentanţi ai societăţii civile active în domeniu, eforturile conceptuale prin care MAE contribuie la conturarea, definirea şi implementarea politicilor la nivel european şi internaţional. Am convingerea că acest exerciţiu de dialog deschis şi interactiv va fi reciproc avantajos şi că vine în întâmpinarea dorinţei de consultare publică existente la nivelul societăţii civile, pe teme de politică externă", a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Prima ediţie a "Dialogurilor @ MAE" se va concentra pe "Viziunea României asupra revizuirii Strategiei Europene de Securitate". În deschiderea evenimentului va vorbi ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, dezbaterea fiind moderată de secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă. Invitaţi ca vorbitori în cadrul acestei ediţii sunt analiştii: Iulian Fota, Radu Tudor, Emil Hurezeanu şi Mihail Ionescu (Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară).

La 12 ani după adoptarea Strategiei Europene de Securitate, UE s-a transformat semnificativ, ca urmare a valurilor succesive de extindere, a adoptării Tratatului de la Lisabona şi a dezvoltării exponenţiale a Politicii de Securitate şi Apărare Comună. Mediul internaţional de securitate a cunoscut, de asemenea, schimbări substanţiale, UE confruntându-se atât la Est, cât şi la Sud cu provocări şi riscuri în materie de securitate, multe dintre acestea de tip nou - mergând de la emergenţa de noi conflicte şi creşterea asertivităţii politico-militare în plan regional şi internaţional, războiul hibrid, utilizarea energiei ca mijloc de presiune, recurgerea la forţă şi ignorarea dreptului internaţional, până la ascensiunea actorilor non-statali cu agende radicale şi problematica fluxurilor migratorii.

În acest context, este necesară, din perspectiva României, reanalizarea Strategiei Europene de Securitate, inclusiv printr-o abordare echilibrată a problematicilor legate de Vecinătăţile Uniunii Europene. Prima ediţie a Dialoguri@MAE îşi propune să aducă în discuţie toate aceste aspecte relevante, prezentând abordarea Ministerului Afacerilor Externe asupra acestei tematici de actualitate.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb