DIE BIENE MAJA KINDERGARTEN:  Peste 80% dintre copii revin pentru programul de after-school

Elena Deacu
Companii / 28 iulie 2015

În ultimii ani s-a înregistrat o evoluţie a cererii pentru programul after-school, în principal pe fondul creşterii timpului petrecut la serviciu de către părinţi, anunţă Die Biene Maja Kindergarten, instituţie de învăţământ preşcolar cu predare în limba germană la nivel matern.

Potrivit instituţiei, acesta este un motiv pentru care părinţii preferă să investească într-un program care îi ajută pe copii la rezolvarea temelor, aprofundarea materiei, menţinerea unei legături continue cu limba străină în care studiază şi pe perioada vacanţelor, şi care să încurajeze participarea la activităţi opţionale.

Creşterea cererii pentru programul after school a fost observată de la an la an, ajungând ca în 2015 peste 80% dintre copiii care pleacă din această instituţie de învăţământ să revină, odată cu intrarea la şcoală, pentru acest program.

Programul after-school nu se încheie odată cu terminarea anului şcolar, acesta fiind disponibil şi pe perioada verii, fiind preferat în ultimii ani de părinţi ca alternativă la tabere sau mutarea copiilor la bunici. Potrivit Die Biene Maja, este importantă menţinerea unei legături continue cu limba străină studiată, chiar şi în perioada vacanţei şcolare, mai ales în cazul familiilor în care nu se vorbeşte această limbă străină.

În acest moment, gradul de ocupare este între 70% - 100%, în funcţie de nivelul de vârstă. Majoritatea (peste 90%) sunt clienţi fideli - copii absolvenţi ai Die Biene Maja, care acum sunt elevi la Colegiul German Goethe, dar afterschool-ul are în vedere extinderea către un segment mai larg.

Conform unui chestionar intern, prin care s-a vizat determinarea cât mai exactă a aşteptărilor părinţilor cu privire la programul after-school, au rezultat două mari obiective: rezolvarea corectă a temelor şi asigurarea unei stări de bine a copilului.

"Beneficiile sunt evidente pentru părinţii care lucrează full time şi/sau nu vorbesc limba germană. Copiii sunt preluaţi de la şcoală în siguranţă, mănâncă masa de prânz, îşi rezolvă temele într-un cadru organizat, beneficiind constant de suportul tutorilor. Odată ce temele sunt rezolvate, copilul poate participa la alte activităţi care se organizează de către after-school, fără să mai fie necesară deplasarea părintelui pentru a însoţi copilul. Totodată, părintele beneficiază de o terţă sursă de informaţie, pe lângă învăţător, despre nivelul şi evoluţia copilului", declară Despina Hoinaru, Director General Die Biene Maja Kindergarten şi Kinderama Afterschool.

Programul after-school se adresează, în principal, copiilor cu vârste între 6 - 10 ani, şi include pe lângă obiectivul esenţial de rezolvare a temelor şi alte activităţi sau cursuri. Activităţile sunt diferenţiate, de exemplu, în funcţie de nivelul de cunoştinţe, fără a se ţine cont de vârstă. În cadrul programului after-school, copiii pot participa la cursuri opţionale precum Kinderlabor (chimie şi fizică pentru copii), Photokurs, HapKiDo (arte marţiale coreene), engleză, comunicare non-violentă, înot, tenis.

Pe lângă programul after-school, părinţii optează din ce în ce mai mult şi pentru programul pre-school, dedicat copiilor în clase mai mari (V - VIII) care încep programul la şcoală după-amiaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb