DIGI consideră injustă decizia NMHH de a finaliza licitaţia pentru frecvenţele 5G

A.M.
Companii / 31 martie 2020

Serghei Bulgac

Serghei Bulgac

În contextual anunţului făcut public, pe 26 martie, de Autoritatea maghiară de reglementare, DIGI Communications N.V. consideră injustă şi controversată decizia Autorităţii Naţionale Maghiare pentru Comunicaţii şi Mass-Media (NMHH) de a finaliza licitaţia pentru frecvenţele 5G într-un timp record, sfidând demersurile legale întreprinse de Digi Communications N.V., a cărei candidatură la licitaţie a fost respinsă, în septembrie 2019, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Serghei Bulgac, CEO DIGI Communications N.V., a declarat: "Suntem profund dezamăgiţi de decizia Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii şi Mass-media (NMHH) care a decis să încheie această procedură controversată de licitaţie. Precizăm că Grupul DIGI a depus acţiuni în instanţă pentru a cere suspendarea procedurii şi nu a primit, până în acest moment, verdictul definitiv. Considerăm că modul în care autoritatea a tratat această licitaţie, ignorând demersurile noastre legitime în justiţie, contrazice în primul rând misiunea acestei instituţii, aceea de a asigura condiţii de concurenţă efectivă pentru bunăstarea consumatorilor şi a utilizatorilor".

Grupul DIGI consideră că, prin descurajarea competiţiei şi blocarea accesului unui al patrulea operator de telefonie mobilă la spectru, Autoritatea diminuează drastic şansele consumatorilor de a achiziţiona servicii de bază la preţuri competitive. Potrivit studiilor Comisiei Europene privind tarifele practicate la internetul mobil în statele UE, Ungaria a figurat, în 2019, în grupul ţărilor din Europa cu cel mai scump acces la date mobile. Consumatorii din Ungaria plătesc preţuri mult mai mari faţă de tarifele practicate în pieţele mult mai dezvoltate cum ar fi Austria, Germania, Marea Britanie sau Franţa. Am putea spune că s-au creat premisele perpetuării strategiei din ultimii ani prin care este împiedicat accesul companiilor pe piaţa de comunicaţii mobile. De aceea, din păcate, în următorii 15 ani, cetăţenii maghiari ar putea plăti în continuare cele mai mari preţuri din Europa pentru servicii de bază, aşa cum sunt serviciile de comunicaţii mobile.

"Aceste demersuri şi menţinerea celor mai mari preţuri din Europa au poziţionat, în ultimii ani ,Ungaria pe ultimul loc în ceea ce priveşte rata de adopţie a serviciilor de internet pe mobil. O poziţie care, probabil, se va menţine în viitor. În ultimele zile am realizat cu toţii cât de utile sunt serviciile de comunicaţii moderne şi cât este de important să păstrăm legătura cu cei dragi. Totuşi, constatăm cu stupoare că doar 60% din cetăţeni au acces la internet mobil în Ungaria. Ştiind că 40% din populaţie nu are acces la servicii de internet mobil în reţelele existente 2G/3G/4G, nu înţelegem de ce Autoritatea a ales să excludă un nou operator şi a refuzat să suspende procedura până finalizarea demersurilor legale, doar pentru a atribui frecvenţe pentru următorii 15 ani în benzi cu spectru 5G, într-o manieră rapidă care nu ia în considerare interesele consumatorilor.", transmite compania.

Potrivit sursei citate, în momentul actual, Grupul DIGI este şi mai hotărât să continue demersurile legale pentru a contesta excluderea nedreaptă din această licitaţie, în interesul consumatorilor şi al pieţei care, în anul 2020, merită servicii accesibile de comunicaţii mobile.

"Cu toate greutăţile pe care le întâmpinăm şi pe care suntem convinşi că le vom întâmpina şi în viitor, vom continua dezvoltarea serviciilo rnoastre de mobil şi ne asigurăm clienţii că suntem alături de ei la fel ca întotdeauna. De aceea, ţinând cont de utilitatea unei licitaţii pentru frecvenţe derulate în mod corect, transparent şi în deplin respect al legii şi al interesului consumatorilor, Grupul DIGI solicit Autorităţii să anuleze decizia anunţată pe 26 martie, să reia procedura şi să îşi assume rolul de arbitru echidistant al pieţei comunicaţiilor.", arată comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb