Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze (FPPG) supune atenţiei publice, printr-un comunicat de presă, măsurile de redresare economică transmise autorităţilor centrale. În documentul citat, industria recunoaşte responsabilitatea comună în gestionarea crizei sanitare şi este dispusă să contribuie într-o manieră constructivă la aceasta.
Măsurile imediate şi pe termen scurt propuse de FPPG vizează:
1. Modificarea urgentă a Codului Muncii (inclusiv Kurzarbeit);
2. Liberalizarea pieţei de gaze naturale şi eliminarea impozitării suplimentare;
3. Digitalizarea industriei de petrol şi gaze;
4. Modificarea Legii Energiei (123/2012);
5. Cadrul de reglementare atractiv pentru CNG şi GNL;
6. Dezvoltarea infrastructurii - crearea unei entităţi centrale de stocare pentru produse petroliere în vederea asigurării şi respectării obligaţiei UE.
Acţiunile pe termen mediu şi lung se concentrează în cea mai mare parte pe redresarea economică, prin proiecte la scară mare - Marea Neagră -, mai arată sursa citată.
Aceasta subliniază: "Prin termeni fiscali competitivi şi condiţii de piaţă optime, scheme de reducere a redevenţelor şi a taxelor specifice, accesul la fonduri UE, precum şi accesul la credite mai avantajoase sunt necesare pentru ca producătorii de petrol şi gaze să poată cel puţin să menţină nivelul actual de producţie, să continue operaţiunile demarate pentru toate zonele exploatate în prezent, precum şi a câmpurilor mature şi să menţină totodată nivelul actual de ocupare a forţei de muncă".