"Dimar" SRL Bucureşti a câştigat licitaţia pentru regularizarea râului Bahlui în municipiul Iaşi

Doru Mocanu (Iaşi)
Companii / 30 mai 2010

Comisia de licitaţie, formată din reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, Ministerului Finanţelor Publice, Administraţiei Naţionale Apele Române şi Administraţiei Bazinale de Apă Prut - Bârlad, a decis că oferta câştigătoare a lucrărilor de regularizare a râului Bahlui, în municipiul Iaşi, este cea avansată de compania "Dimar" SRL Bucureşti. Criteriul de atribuire a fost "preţul cel mai scăzut" al ofertei care îndeplinea condiţiile tehnice solicitate prin caietul de sarcini.

Pentru executarea lucrărilor respective au mai depus oferte: Conprif SA Buzău, Asociaţia VEGA"93 SRL Galaţi & Aquaproiect SA Bucureşti, Asociaţia Castrum Corporation SRL Satu Mare & Rolido Prodinvest SRL & Pro Toby SRL, Lescaci COM SRL Negreşti Oaş, THEMELI SA Grecia, PORR TECHNOBAU UND UNWELT AG Viena - Austria, Hidroconstrucţia SA Bucureşti, Asociaţia ECPROD SA Târgovişte & Inspet SA & Financiar Acces SRL, Construcţii Hidrozehnice SA Iaşi.

Contractul de execuţie pentru acest obiectiv de investiţii, care trebuie realizat în termen de 30 de luni, va fi semnat după expirarea termenului în care se pot depune contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Obiectivul de investiţii "Regularizare râu Bahlui în municipiul Iaşi" face parte dintr-un proiect mai amplu de amenajare a albiei râului Bahlui, în valoare estimată de 65 de milioane de euro.

Cea mai importantă dintre măsurile proiectului are în vedere regularizarea cursului râului Bahlui pe o porţiune importantă în care acesta traversează municipiul Iaşi, valoarea lucrărilor specifice fiind estimată, anterior licitaţiei, la 8,46 milioane de euro. Celelalte proiecte incluse în iniţiativă vizează amenajarea unei acumulări în zona Târgu Frumos, implementarea unui sistem de management integrat în bazinul hidrografic al Prutului, al cărui afluent este Bahluiul, pentru gestionarea optimă a resurselor de apă, şi realizarea unui model digital al acestui bazin hidrografic.

În cadrul proiectului, în municipiul Iaşi va fi decolmatată albia Bahluiului pe o lungime de 11.000 de metri şi vor fi realizate lucrări pentru stabilizarea malurilor albiei minore în zona în care se realizează decolmatarea: reprofilare albie minoră pe o lungime totală de 6,13 km; îmbrăcăminţi cu perete din beton armat monolit în albia minoră pe o lungime de 2,5 km între Podu de Piatră şi Podul Tudor Vladimirescu; stabilizare albie minoră cu gabioane din amonte de confluenţa cu râul Nicolina până la Podu de Piatră şi între Podul Tudor Vladimirescu şi Podul Metalurgiei, pe o lungime totală de 2,35 km de râu.

De asemenea, vor mai fi realizate lucrări pentru asigurarea liniei continue de apărare împotriva inundaţiilor a orasului Iaşi, constând în: dig de apărare mal drept pe o lungime de 3,83 km în Zona Cicoarei; refacere parapeţi de apărare pe o lungime de 2,5 km între Podu de Piatră şi Podul Tudor Vladimirescu; supraînălţare dig existent pe o lungime de 2,97 km între Podul Tudor Vladimirescu şi Podul Sfântul Ioan. Porţiunea respectivă va fi navigabilă şi va avea un rol de agrement. "Pornim de la câteva obiective minimale: alee de promenadă, cu băncuţe şi dotări pe malul Bahluiului, instalaţii de iluminat din zona Podu de Piatră până în zona Tudor Vladimirescu, cu sisteme ecologice bazate pe energie solară, amenajări de stăvilare şi ecluză în Podu Roş pentru ambarcaţiuni uşoare de agrement şi sportive, trei până la cinci construcţii transversale peste albie, de pe un mal pe celălalt, pentru magazine, terase, alei", declara, de curând, secretarul de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor, Dan Cârlan.

În cadrul aceleiaşi iniţiative, în judeţul Iaşi vor mai fi construite două acumulări nepermanente, două baraje în amonte de Târgu Frumos, pentru atenuarea unor volume de viituri de 3 milioane de metri cubi. Vor fi realizate, de asemenea, şi două poldere în zona Podu Iloaiei, acestea fiind acumulări laterale în caz de viitură, pe terenuri agricole sau păşuni, capabile să reţină şi să stocheze 13,5 milioane de metri cubi de apă în caz de inundaţii. "Aceste proiecte se află în diverse stadii premergătoare organizării licitaţiilor aferente", ne-a declarat Dan Buruiană, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Prut - Bârlad.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb