DIN 5 APRILIE Rabla 2012: Persoanele fizice îşi pot casa maşinile mai vechi de zece ani

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 4 aprilie 2012

Rabla 2012: Persoanele fizice îşi pot casa maşinile mai vechi de zece ani

Ediţia din acest an a Programului "Rabla" pentru persoane fizice va debuta oficial în data de 5 aprilie, potrivit datelor furnizate de Ministerul Mediului şi Pădurilor.

"Programul Rabla din acest an destinat persoanelor fizice va debuta oficial pe data de 5 aprilie. Azi şi mâine (n.r. 3 şi 4 aprilie 2012) voucherele ce vor ajunge la proprietarii de maşini mai vechi de zece ani care aleg să-şi caseze maşina sunt distribuite către centrele REMAT", conform MMP, citat de Agerpres.

Programul "Rabla" 2012 a demarat, într-o primă fază, pe data de 19 martie a.c, prin înscrierea şi validarea colectorilor şi producătorilor.

Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2012 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, în cadrul secţiunii "Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2012".

Prin Programul Rabla, în ultimii doi ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 de producţie autohtonă.

În Nota de fundamentare ce însoţeşte Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012 al Administraţiei Fondului pentru Mediu /AFM/, se menţionează că, în acest an, programul "Rabla" va avea un buget de 114 milioane lei, echivalentul casării a 30.000 de autovehicule mai vechi de zece ani.

Astfel, în 2012 este estimată o valoare a creditelor bugetare necesare finanţării nerambursabile din Fondul pentru mediu, acordată sub forma primei de casare în cuantum de 3.800 lei, pentru achiziţionarea autovehiculelor noi, mai puţin poluante, în schimbul predării spre casare a unui număr de 30.000 de autovehiculelor uzate.

Pentru casarea unui număr de 120.000 de autovehicule mai vechi de zece ani, s-a alocat, în 2011, suma de 456 milioane lei, în două etape.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb