DIN CAUZA APLICAŢIILOR PRE-INSTALATE PE DISPOZITIVELE CARE FOLOSESC ANDROID Nou conflict între Comisia Europeană şi Google

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 noiembrie 2016

Nou conflict între Comisia Europeană şi Google

Comisia Europeană a depus o plângere împotriva companiei americane Google pentru practica sa de vânzare privind o serie de aplicaţii proprii care sunt pre-instalate pe toate dispozitivele ce rulează pe software-ul companiei, Android, informează Cnet.

Comisia Europeană acuză Google că practica sa afectează şansele altor producători de aplicaţii şi servicii alternative. Compania americană şi Comisia Europeană sunt în conflict de ani de zile pe diferite probleme de concurenţă, iar această ultimă plângere este din luna aprilie a anului prezent.

Comisia este preocupată de faptul că utilizatorii vor folosi în mod automat aplicaţiile încorporate de Google pe dispozitivele care folosesc Android, mai degrabă decât să exploreze alte opţiuni care ar putea fi mai bine adaptate pentru ei. Google susţine că libertatea sistemului de operare Android le oferă consumatorilor posibilitatea descărcării cu uşurinţă a aplicaţiilor alternative.

Compania nu a negat că oferă stimulente producătorilor de telefoane pentru pre-instalarea aplicaţiilor Google precum motorul de cautare Google, browser-ul web Chrome şi magazinul de aplicaţii al companiei care formează un pachet de aplicaţii de bază. Totuşi, gigantul american susţine că producătorii nu au fost niciodată "obligaţi să pre-instaleze orice aplicaţie Google pe un telefon Android", pre-instalarea pachetului de aplicaţii de bază este permisă fără costuri pentru producători, ceea de reduce costurile pentru consumatori, iar sistemul Android poate fi modificat de oricine după propriile necesităţi şi dorinţe, precizează BBC.

Compania a afirmat pe un blog: "Concurenţii sistemului de operare Android - inclusiv iPhone de la Apple şi Windows Phone al companiei Microsoft - nu numai că procedează la fel, dar acestea permit mult mai puţine opţiuni privind aplicaţiile care vin cu telefoanele lor", anunţă sursa citată.

Margrethe Vestager, comisar pentru politica regională a Comisiei Europene, a declarat: "Pe baza investigaţiilor noastre de până acum, credem că Google foloseşte un comportament care privează consumatorii de o gamă mai largă de aplicaţii şi servicii de telefonie mobilă şi stă în calea inovaţiei de către alţi dezvoltatori (...) Cazul Comisiei Europene împotriva Google este vital pentru consumatori, deoarece patru din cinci smartphone-uri vândute astăzi folosesc platforma Android".

Comisia Europeană nu a specificat cât timp va dura până va lua o decizie în acest caz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb